Chelsea föll mot West Ham

Benitez har fortfarande inte vunnit för Chelsea

FOTBOLL

Problemen fortsätter för Rafael Benitez.

Efter två raka 0–0–matcher föll Chelsea i dag mot West Ham med 1–3.

– När du släpper in mål beror det på att du har gjort misstag, säger en pressad Benitez till BBC.

Chelseas ägare Roman Abramovitj var inte nöjd med managern Roberto Di Matteo och den 21 november valde Londonklubben att sparka italienaren och ta in spanjoren Rafael Benitez, 52. Det har dock inte gett den effekten som Abramovitj hade hoppats på.

Efter två raka 0–0–matcher mot Manchester City och Fulham kom en tung smäll för Chelsea under lördagen.

Rafael Benitez och spelarna föll borta mot West Ham med 1–3.

Bra start för ”The Blues”

Chelsea, som nu har spelat sju matcher i Premier League utan vinst, fick en smakstart i derbyt. Efter en knapp kvart spelade Fernando Torres fram Juan Mata som tryckte in 1–0 till bortalaget.

Men i andra halvlek kom vändningen.

På ett inlägg från vänster nådde Carlton Cole högst och nickade in 1–1 bredvid Petr Cech. Chelsea ville dock haft frispark i den situationen då de menade att anfallaren klättrade på Branislav Ivanovic.

– Jag tycker att det var frispark där, men jag vill inte använda det som en ursäkt. Vi släppte in det målet och sedan var de riktigt bra, säger Benitez.

I slutet av matchen kunde sedan West Ham avgöra.

I den 86:e minuten lirade Cole fram Mohamed Diamé som sköt in 2–1 till hemmalaget och på stopptid satte Modibo Maiga in slutresultatet 3–1.

– När du släpper in mål beror det normalt på att du har gjort misstag. Vi måste jobba hårdare och spela bättre, säger Benitez.

Avskydd av fansen

Benitez var inte omtyckt av Chelseas supportrar när han kom till klubben och efter den här förlusten är hans situationen bland supportrarna ännu sämre. Under förlusten mot West Ham visade fansen återigen sitt missnöje med banderoller och sånger.

Spanjoren bad fansen om stöd inför derbyt, men det var inget de vill visa honom på Upton Park.

Chelsea är trea i Premier League men kan efter förlusten tappa mark mot Manchester United och Manchester City som ligger före i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM