'Skitsaken' som väckt folkstorm

Foto: BILDBYRÅN
Brittiska tidningen The Sun har i dag bilden på Liam Ridgewell som toppnyhet.
FOTBOLL

Det är en bild som får hårt arbetande fans att surna till.

West Bromwichs Liam Ridgewell, 28, böjer sig över toaletten och låtsas torka sig i rumpan med en bunt sedlar.

– Jag är ledsen om jag förolämpar någon, säger Ridgewell till The Sun.

En West Bromwich–supporter uppges ha skickat in fotot till The Sun och skrivit i brevet att Ridgewells beteende bevisar att fotbollsspelare är ”arroganta och överbetalda pajaser”.

Bilden visar hur 28–åringen står böjd över toalettstolen med en bunt sedlar vid sin rumpa. På badrumsgolvet uppges det ligga sedlar till ett totalt värde av cirka 10 000 kronor, enligt The Sun.

– Det är en privat bild som jag tog i mitt hem för runt åtta månader sedan för att skämta med en kompis, som jag precis hade besegrat i ett vad, säger Ridgewell till The sun.

– Jag tänkte att bara han skulle få se bilden, men nu är den offentlig. Jag kan förstå hur man kommer att se på den. Jag är ledsen om jag förolämpar någon.

Den brittiska tabloiden har varit i kontakt med West Bromwich om bilden.

– Det är en privat sak för Liam som nu har blivit offentlig. Det är inte bra för klubben, men vi kommer att sköta det här internt, säger en talesman.

”Det är okänsligt”

The Sun visade bilden av Ridgewell för supportrar utanför West Bromwichs hemmaarena The Hawthorns i samband med förlustmatchen mot Stoke i går.

– Det är okänsligt mot fans som måste skrapa ihop pengar för att få se honom spela, säger 24–årige mattläggaren Ryan Walker.

Robert Jones, 38, målare:

– Även om han gjorde det här på grund av ett vad så måste han tänka på hur barn ser på det. Det ger ingen bra bild av fotbollsspelare. Jag skulle gärna höra vad drottningen (som pryder 20–pundssedeln) har att säga om det här. Hade han gjort det här för 100 år sedan hade de hängt honom, säger han.

Ridgewell uppges ha en veckolön på 215 000 kronor.