Ferguson vill att Mourinho tar över

Skotten ser José Mourinho som ersättare i United

Foto: AP
Sir Alex Ferguson gillar José Mourinho
FOTBOLL

2007 lämnade José Mourinho Chelsea och England.

Men den 49-årige portugisen erkände i oktober att nästa steg i karriären blir tillbaka till England.

Och Sir Alex Ferguson öppnar för Mourinho att ta över Manchester United efter honom.

– Jag ger honom mycket skit och han skrattar bara bort det, säger Ferguson.

70-årige Sir Alex Ferguson sitter alltjämt vid rodret i Manchester United. Och än kan han. Efter 15 spelade omgångar toppar Manchester United ligan, tre poäng före Manchester City.

Men någon gång kommer skottens tid i klubben att ta slut, och nu öppnar Ferguson själv för att José Mourinho kan ta över efter honom i United. Det är i en intervju med ITV som Ferguson berättar om sitt förhållande med Mourinho.

– Han kan träna överallt. Jag hade aldrig trott att en kille som inte spelat en match kunde bli en topptränare men du måste titta på hans personlighet. Han har en fantastiskt stark personlighet och det kompenserar för det, säger Ferguson enligt Daily Mail.

"Han är en kaxig jävel"

Den 49-årige portugisen har varit i Real Madrid sedan 2010, men det har spekulerats om ett eventuellt klubbyte för demontränaren. Mourinho har tidigare varit i Chelsea och gör ingen hemlighet av att han gillar England.

– Jag minns hans första presskonferens och jag tänkte "herregud, han är en kaxig jävel". När han kommer in på mitt kontor kan han ta ett skämt mot sig själv. Det är det jag gillar med honom. Jag ger honom mycket skit och han skrattar bara bort det.

På tio år som tränare har Mourinho vunnit 20 titlar.

ARTIKELN HANDLAR OM