Wenger hyllar återhämtning från "superkrisen"

"Har vi varit i kris? Det beror på vad man menar med kris"

Foto: Scanpix.
Arsene Wenger, Arsenal.
FOTBOLL

Arsenal och managern Arsene Wenger har fått utstå hård kritik efter uttåget ur ligacupen.

Men på frågor om en eventuell kris i klubben undrar fransmannen vad ordet kris betyder.

– Om man menar att vi slaktas av allt och alla, då har vi varit i superkris, säger Wenger enligt The Guardian.

Efter gårdagens 5-2-seger mot Reading passade Arsenals manager Arsene Wenger på att hylla sina spelare för att ha återhämtat sig bra efter uttåget ur ligacupen som League Two-laget Bradford.

– Vårt spel bygger på rörelse och teknisk kvalitet och det kräver frihet och initiativ. Och, när du befinner dig i kris, kommer det till korta i bland, säger Wenger enligt The Guardian.

Arsenal ligger för tillfället på en femte plats i Premier League, är ute ur ligacupen, men vidare i Champions League, om än från en andra plats i gruppspelet bakom Schalke.

– Har vi varit i kris? Det beror på vad man menar med kris. Om man menar att slaktas av allt och alla, då har vi varit i superkris, säger Wenger.

Berömmer Walcott

Theo Walcott fick chansen att starta centralt längst upp på plan, och Wenger var nöjd med engelsmannen som sitter på ett utgående kontrakt.

– För hans första match där gjorde han det bra. Det fanns väldigt uppmuntrande tecken där framme, säger Wenger.

Och angående eventuell förlängning av kontraktet betonade Wenger att han vill behålla honom.

– Det är inte mitt beslut, det är hans beslut också. Om det vore mitt beslut hade det snabbt varit löst. Vi kunde inte behålla kärnan av utländska spelare men jag hoppas att vi kan bygga ett lag kring dessa engelska spelare, säger Wenger.