”Det här är fotboll - ingenting är omöjligt”

Besegrade sin favoritmotståndare

Foto: Scanpix.
Manchester City firar mål.
FOTBOLL

Manchester City fick en behövlig trepoängare mot Aston Villa.

Managern Roberto Mancini har inte gett upp titeln.

– Det här är fotboll, ingenting är omöjligt, säger han enligt BBC.

I slutet av den första halvleken fumlade Ciaran Clark med bollen och föll omkull när han skulle slå en passning. Det slutade med att Edin Dzeko kunde snappa upp bollen, sticka i djupet och servera Carlos Tevez.

Argentinaren var iskall när han först fintade bort Brad Guzan och sedan sköt in 1-0 till bortalaget. Aston Villa försökte få till en kvittering och forcerade framåt i slutet, men laget nådde aldrig hela vägen fram.

– Vi spelar bra. Vi hade bra chanser, men Aston Villa är ett bra lag. Det är konstigt att de ligger så långt ner. Jag är nöjd med vad mitt lag gjorde i dag, säger Roberto Mancini.

Citys favoritmotståndare i ligan

City har nu vunnit 18 gånger mot Aston Villa i Premier League, fler segrar än mot något annat lag i ligan.

City måste i stort sett allt som är kvar för att ha en realistisk chans att ta titeln från United och efter kvällens seger är laget tolv poäng bakom rivalen.

– Vi måste fortsätta vinna. Det här är fotboll, ingenting är omöjligt. Vi vet att det kommer att bli svårt, men vi måste försöka. För oss var det viktigt att fortsätta vara tolv poäng bakom United, mästerskapet är inte avgjort, säger Mancini.

United leder på 71 poäng.

Aston Villa är på 18:e plats med 24 poäng.