”Det är den värsta dagen i mitt liv”

Kan straffas med böter på 950 000 kronor

I dag är danske stjärnan i rätten för att förklara sig.
FOTBOLL

Först hävdade han att det var en lugn kväll.

Nicklas Bendtner, 25, har erkänt att han hade en promillehalt på 1,75 när han greps av polisen.

– Det här är den värsta dagen i mitt liv, säger Bendtner till Ekstra Bladet.

Natten till söndag greps en berusad Bendtner av polisen efter att ha kört i fel körriktning i Köpenhamn.

”Kära vänner, jag bötfälldes för en mindre rattfylla i natt. Det var en lugn natt, men jag vill verkligen be om ursäkt till alla mina vänner och fans”, skrev Bendtner på Twitter.

Men kvällen var inte så lugn som dansken först hävdade.

I går kom uppgifter i dansk press om att Bendtners utandningsprov visade 1,46, tre gånger så hög promillehalt som är lagligt i Danmark. Nu erkänner 25-åringen att han var ännu mer berusad.

”Jag lider just nu”

Vid klockan 15.00 i dag träffade Bendtner en domare i Köpenhamns Tingsrätt och erkände då att han hade haft en promillehalt på 1,75.

– Jag kan lugnt säga att det här är den värsta dagen i mitt liv. Jag kan inte beskriva hur mycket jag lider just nu, säger Bendtner till Ekstra Bladet.

– Jag ska göra allt för att komma tillbaka och göra det jag älskar.

Får böta en knapp miljon

Danska Ekstra Bladet uppger att anfallaren började dricka öl vid 18-tiden på kvällen och runt 01.45 fastnade han i poliskontrollen.

Den danska anfallaren är avstängd från landslaget och riskerar att få sparken från Juventus. Han tillhör Arsenal men är utlånad till den italienska klubben den här säsongen.

Enligt Ekstra Bladet begär åklagaren att Bendtners körkort dras in i tre år och att han betalar böter på 842 000 danska kronor, det vill säga cirka 950 000 svenska kronor.