"PSG är förmodligen det bästa alternativet"

Rooney kan bli lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic

1 av 3
FOTBOLL

Många var överraskade när Wayne Rooney, 27, petades mot Real Madrid i tisdags.

Engelsk media spekulerar i om Rooney lämnar till sommaren. Och enligt ansedda The Times planerar PSG ett "stort bud".

– PSG är förmodligen det bästa alternativet, säger förre lagkamraten Michael Owen till TalkSport.

Enligt The Times är Zlatan Ibrahimovics PSG villiga att lägga ett "stort bud" i sommar och det skulle kunna få Rooney att testa lyckan i Frankrike. Och Michael Owen, som spelade med Rooney tre säsonger i Manchester United, menar att Rooneys alternativ är begränsade till ungefär sex klubbar.

– PSG är förmodligen det bästa alternativet. Antingen kämpar han och försöker ta tillbaka sin plats eller så tänker han att "tränaren har inte tagit ut mig till den största matchen, han tycker uppenbarligen inte om mig". Och då kan det vara slutet på den här historien, säger Owen till TalkSport.

City inte intresserade

Samtidigt rapporterar The Guardian att Manchester City, som var intresserade av att värva Rooney för två år sedan, inte kommer att förnya sitt intresse för anfallaren.

Det är Rooneys lön som får City att vifta bort övergången som omöjlig. Enligt The Guardian tjänar Rooney omkring 300 000 pund i veckan.

Independent listar Rooneys övriga alternativ om han skulle välja att lämna United och de är få, men fina: Barcelona, Chelsea, Real Madrid och Arsenal.

Messi hyllar Rooney

I går gav Barcelonas Lionel Messi sin syn på Wayne Rooney och Gareth Bale.

– Wayne Rooney och Gareth Bale är båda stora spelare och jag vill alltid spela med de bästa spelarna. Men jag måste vara försiktig med vad jag säger eftersom att jag inte tror att de lämnar sina lag inom en snart framtid, säger Messi till Sportbladet.

Rooneys nuvarande kontrakt sträcker sig fram till sommaren 2015. Enligt ESPN är prislappen på engelsmannen runt 330 miljoner kronor.