Ferguson: "Rooney stannar i klubben"

Arg över utvisningen och portar två tidningar

1 av 3
FOTBOLL

Efter tisdagens förlust mot Real Madrid valde Sir Alex Ferguson att skippa den mixade zonen.

I dag bryter en arg skotte tystnaden.

Han slår fast att Rooney stannar i klubben och att det är svårt att hålla hoppet uppe för sporten efter Nanis utvisning.

Dessutom portar han två tidningar för rapporteringen om Rooney.

Foto: AP
Ferguson är arg i dag.

Wayne Rooney har varit ryktenas man efter att han petades i tisdags mot Real Madrid. Bland ryktena har ett intresse från Zlatans PSG nämnts. Men när Ferguson i dag för första gången efter Madrid-matchen uttalar sig för pressen slår han fast att Rooney kommer att spela i United även nästa säsong.

– Ska vi börja med all nonsens kring Wayne Rooney först Eller ska vi prata om vettiga saker?, inledde Ferguson dagens presskonferens.

– Han kommer att vara här nästa år. Det har du mitt ord på. Det finns inga problem mellan mig och Wayne Rooney. Att insinuera att vi inte pratar med varandra är nonsens, säger Ferguson enligt The Guardian.

Irriterad över utvisningen

– Han förstod anledningarna (till petningen). Taktiskt sett fick vi till det. Han kommer att vara involverad på söndag (mot Chelsea, FA-cupen). Jag petade Shinji Kagawa efter att han gjort hattrick. Jag hade trott att jag skulle få mer skit för det, fortsätter Fergusson.

Till dagens presskonferens hade Ferguson även portat två engelska tidningar efter att de rapporterat om att förhållandet mellan Ferguson och Rooney var ansträngt.

– Jag har portat två tidningar från denna presskonferens och de får inte komma tillbaka förrän de har bett om ursäkt.

"Svårt att hålla hoppet"

Skotten fick även frågor om själva matchen i tisdags, och utvisningen på portugisen Nani. Och det var tydligt att han fortfarande var irriterad över det röda kortet. Ferguson berättar att han ignorerade media eftersom han var "vansinnig".

– Det är svårt att hålla hoppet uppe när sådana saker händer, säger Ferguson.

Uefa kommer att bestraffa Manchester United för att klubben inte pratade med media direkt efter matchen i tisdags. Den 21 mars träffas Uefa:s disciplinkommitté för att bestämma straffet, och det blir med största sannolikhet böter.

ARTIKELN HANDLAR OM