Bale om PSG: Det är en klubb att följa

Spurs-talismanen jagas av Europas toppklubbar

Foto: SCANPIX
Gareth Bale.
FOTBOLL

Gareth Bale, 23, vräker in mål för sitt Tottenham och ryktescirkusen har följt honom hack i hälarna den här säsongen.

Franska tv-programmet Telefoot frågade honom vad han tyckte om en potentiell intressent: Paris Saint-Germain.

– PSG är ett fantastiskt lag. De har värvat bra spelare. Det är ett lag att följa, lite som Manchester City, säger Bale.

I torsdags var han återigen i blickfånget.

Gareth Bale, och resten av Tottenham, slet isär Inter med sitt karaktäristiskt snabba spel och walesaren noterades själv för ett mål och en assist i 3-0-vinsten.

Bale, som nu är uppe i 21 mål den här säsongen, uppges ha väckt intresse hos storklubbar som Real Madrid och Barcelona. Men stenrika PSG, då?

– PSG är ett fantastiskt lag. De har värvat bra spelare. Det är en klubb att följa, lite som Manchester City. Men de är fortfarande inte på samma nivå som de största klubbarna, som Bayern München, Real eller Barcelona, säger han till Telefoot enligt Goal.

”Kommer göra allt i deras makt”

Tidigare Spurs-bossen Damien Comolli är säker på att de franska serieledarna kommer att göra vad de kan för att locka Bale från London till Paris.

– Jag tror att om PSG känner till att han är på marknaden, så skulle jag inte vara överraskad om de gör allt som står i deras makt för att värva honom, säger han enligt Goal, men tillägger:

– I dag så är det en 90 procents chans att han stannar med Spurs. Jag känner klubbens ordförande (Daniel Levy) och vet hur han arbetar. Det finns bara tre eller fyra klubbar som har råd med honom.

Piqué: ”Vi vill ha alla de bästa”

Gerard Piqué, Barcelonas gänglige mittback, intervjuades i fredags av BBC – och britterna kunde inte hålla sig från att fråga vad han tyckte om Bale.

– Han är en otrolig, fantastisk spelare. Han har allt som krävs för att spela i vilket lag han vill. Han gör det riktigt bra i Tottenham, vi får se. Vi vill ha alla de bästa spelarna i vårt lag, säger han och fortsätter:

– Men visst, det är kanske sant att han, med sin fart och kraft, passar lite bättre in i Real Madrid, men han kan definitivt spela här med. De bästa spelarna kan spela var som helst, oavsett spelstil.