”Läkarna hade inte sett något värre”

Paul Gascoigne talar ut: ”Jag skulle ha varit död”

1 av 10
FOTBOLL

För en månad sedan chockades fotbollsvärlden av bilderna på en svårt sargad och närmast spöklik Paul Gascoigne.

Nu talar legendaren ut om sitt helvete.

– Jag tog mig igenom det – döden. Jag var död, säger ”Gazza” till The Sun.

Paul Gascoigne har kämpat med sprit- och drigmissbruk ända sedan han avslutade sin fotbollskarriär 2004.

För en månad sedan var tillståndet så allvarligt att 45-åringen uppgavs vara nära döden, och bilder på en likblek ”Gazza” fick stort utrymme i världspressen.

Men legendaren tog sig igenom de kritiska dygnen och talar nu ut i The Suns söndagsupplaga.

– Jag trodde att jag var på väg att gå bort. Jag såg ut som ett lik och var ett totalt vrak, säger han.

– Läkare som har ägnat hela sina karriärer åt att behandla alkoholister sa att mitt tillstånd var det värsta de någonsin hade sett. Tre av dem trodde inte att jag skulle överleva. Det har inspirerat mig att aldrig låta det här ske igen. Jag har tagit mig igenom det – döden. Jag var död.

Behandlades i USA

Gascoigne berättar i intervjun att problemen startade på allvar i samband med en Dubai-resa förra sommaren, efter att han hade varit nykter i 17 månader.

Därefter ska ”Gazza”, enligt sin egen version, ha hållit sig från alkoholen i ytterligare ett halvår – men från nyårsafton och framåt tappade han kontrollen totalt.

Ikonen beordrades att åka till USA för akut behandling, men kunde ändå inte avstå från att ta en öl på flygplatsen. Nära vännen Shane Abbott, 36, intervjuades av Daily Star och påstod att Gascoignes dagliga diet bestod av två liter gin, 15 burkar öl – och 30 valium­tabletter.

– Jag skulle ha varit död. Läkarna sa att jag inte skulle klara mig. Men jag är här nu, jag har fått en ny chans – och den kommer jag att ta, säger Paul Gascoigne till The Sun.