Rooney nätade efter flyttryktena

Foto: BILDBYRÅN
Rooney firar.
FOTBOLL

Han ryktades vara på väg bort från Manchester United efter petningen.

I stormötet med Chelsea var Wayne Rooney tillbaka i startelvan – och nätade direkt.

Men det var David de Gea som räddade United.

Wayne Rooney bänkades i Champions League-mötet med Real Madrid tidigare i veckan. Efter petningen ryktades stjärnan vara på väg bort från Manchester United. Något som Sir Alex Ferguson sedan förnekade bestämt.

– Han kommer att vara här nästa år. Det har du mitt ord på. Det finns inga problem mellan mig och Wayne Rooney, sa managern.

I FA-cupmötet med Chelsea var Rooney tillbaka i startelvan. Och stjärnan slog till direkt. Javier Hernandez hade gett United ledningen i den sjätte minuten. Fem minuter senare klev Rooney fram och satte 2-0 på frispark.

”Kommer bli intressant”

I den andra halvleken reducerade inhopparen Eden Hazard snyggt. Bara minuter senare kvitterade Ramires. Chelsea fortsatte att pressa på men United räddades av David de Gea. Juan Mata fick ett jätteläge att avgöra i slutet av matchen men målvakten stod för en jätteräddning.

– Vi gjorde för många misstag i första halvlek. I andra kommer spelarna in och gör stor skillnad. Vi hade kontrollen och gör två mål och vi kunde till och med ha gjort fler, säger tränaren Rafael Benitez till Viasat.

Nu väntar omspel för att avgöra vilket lag som går vidare till semifinal mot Manchester City.

– Det kommer att bli intressant. Vi ska försöka njuta, säger Benitex

Även kvartsfinalen mellan Milwall och Blackburn går till omspel efter att ha slutat 0-0. Vinnaren där möter Wigan.