Rio Ferdinand: Vi är överbetalda

Efter "rikaste"-listan – engelsmannen erkänner

Rio medger att fotbollsspelare är överbetalda.
FOTBOLL

I går publicerade fotbollsmagasinet Goal sin lista över världens rikaste fotbollsspelare. Listan fick vissa supportrar att reagera över hur stor förmögenhet stjärnspelana besitter.

Men han menar också att andra idrotter är värre.

– De får löjligt mycket betalt jämfört med oss, säger han till Goal.

Manchester Uniteds Rio Ferdinand, som sjäv tog plats nummer 10 på listan med en förmögenhet på 400 miljoner kronor, ger supportrarna rätt i sin kritik.  

– Är vi överbetalade jämfört med personer som arbetar i den offentliga sektorn? Jämfört med militären som tjänar vårt land? Det är vi definitivt, säger Ferdinand till Goal.

– Men vi är inte lika väl betalda som idrottare från en hel del andra sporter. Golfare, tennisspelare, basketspelare, basebollstjärnor. De får löjligt mycket betalt jämfört med oss, fortsätter han.

"Viktigt att vi ger tillbaka"

Vid sidan av plan äger Ferdinand en tidskrift, en restaurang och ett klädmärke. De är alla affärsverksamheter som hjälpt engelsmannen att klättra på listan. Ferdinand basar även över en egen välgörenhetsorganistation, Rio Ferdinand Foundation.

– Jag tycker att det är viktigt att vi ger tillbaka. 99 procent av fotbollsspelarna gör saker för välgörenhet, säger Ferdinand.

34-åringen blev med sitt United utslaget ur Champions League mot Real Madrid och får nu sikta in sig på dubbeln, ligan och FA-cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM