"Manchester City planerar utrensning" – Guidetti kan ryka

"Som individer måste vi arbeta hårt när vi får chansen"

Foto: PA PHOTOS SCANPIX SWEDEN
Guidetti kan tvingas bort.
FOTBOLL

Den engelska ligatvåan är missnöjd mer årets säsong och planerar att åtgärda missräkningen.

Det ska man enligt The Guardian göra genom att rensa ut i leden – och ta in nytt blod.

Upp till 11 spelare kan ryka – och Guidetti är ett av namnen i farozonen.

Manchester City har inte haft den säsong man hoppats på. Ute ur Champions League redan i gruppspelet och 12 poäng bakom lokalrivalen Manchester United i ligan.

Nu upper The Guardian att klubben planerar en utrensning i truppen till sommaren. Klubbens manager Roberto Mancini ska vara fast besluten att inte göra om misstagen från förra sommarens transferfönster och enligt The Guardian kan upp till 11 spelare tvingas lämna klubben.

Gareth Barry erkände i helgen att truppen är medvetna om att vd Soriano och sportchef Begiristain kommer att rannsaka "vilka spelare de vill gå vidare med".

Guidetti i farozonen

Kolo Touré, Roque Santa Cruz och Wayne Bridge sitter alla på utgående kontrakt till sommaren och lämnar med största sannolikhet i juni. Vidare är det högst osäkert för Gareth Barry, Carlos Tevez och Joleon Lescott, som i sommar har ett år kvar på sina kontrakt.

– Det är diskussioner som vi har bland grabbarna då och då. Som individer måste vi arbeta hårt när vi får chansen, säger Barry till The Guardian.

Dessutom råder det tvivel kring Mancinis vilja att satsa på Samir Nasri, Edin Dzeko, Maicon och Scott Sinclair på grund av sviktande form.

Svenske talangen John Guidetti ligger enligt The Guardian också i farozonen efter skadebekymren som gjort det omöjligt för honom att bevisa för italienaren att han bör vara en del av framtiden.