Komikerns kupp mot Manchester Citys stjärnor

1 av 3 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Inför matchen mellan Everton och Manchester City kunde en åskådare på Goodison Park, iklädd full Manchester City-mundering ta sig in på plan.

Han värmde upp för en kort stund tillsammans med stjärnorna innan säkerhetsvakterna lade märke till honom.

Mannen visar sig nu vara en brittisk komiker som spelade in en sketch.

Till bland andra Joe Hart, Kolo Touré och David Platts stora förvåning kunde mannen jogga omkring och stretcha bland stjärnorna. Åskådaren, som bar nummer 9 och namnet "Bent" på ryggen kunde efter en stund ledas av plan av säkerhetsvakterna.

I efterhand har det enligt Daily Mail visat sig att åskådaren var BBC:s komiker Simon Brodkin, som spelade sin rollfigur, fotbollsspelaren Jason Bent. Kuppen var även en del av en sketch till en ny inspelning.

Frågan är om Brodkin hade räknat med vilka konsekvenser tilltaget skulle innebära, när han efteråt kunde gripas av lokal polis.

Tidigare protest

– En man, som tros vara från London, har gripits av Merseysidepolisen för planinvasion, säger en talesman för Everton.

Detta är inte första gången publik tar sig in på plan i samband med matcher mellan Everton och Manchester City. Förra säsongen lyckades en man tag sig fram till målstolpen och sätta handbojor på sig själv i protest mot flygbolaget Ryanairs anställningsvillkor i samband med att mannens dotter nekats jobb hos lågprisjätten.

Everton vann till slut matchen med 2-0.

Se Brodkins rollfigur här! (OBS Extern länk)