Southampton körde över Liverpool

Rickie Lambert hade en bra dag på jobbet

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Liverpool hade inte mycket att säga till om borta mot ett briljant Southampton.

I underläge redan efter 6 minuter förlorade man så småningom med 3-1 och CL-drömmen fick sig en ordentlig törn.

– Liverpool kom med en märklig startuppställning. Det blev en hemsk första halvlek för dem, säger Sportbladet Erik Niva i Viasats studio.

Liverpool kom till dagens möte med Southampton på St. Marys Stadium stärkta av vändningen mot Tottenham senast, och med fyra raka segrar i bagaget. Men Brendan Rodgers fick en mardrömsstart när Morgan Schneiderlin tryckte sig förbi Daniel Agger och gjorde 1-0 redan i den 6:e minuten. Och bättre blev det inte i den 33:e minuten när Southamptons notoriske målskytt Rickie Lambert kunde utöka till 2-0 med en frispark som gick via Daniel Sturridge in bakom Brad Jones i Liverpools mål.

Rodgers kunde dock glädja sig åt ett psykologiskt viktigt mål precis innan halvtidsvilan. Januarivärvningen Philippe Coutinho snappade upp en retur och kunde lägga in bollen bakom Artur Boruc.

"Hur lätt får det vara?"

Till andra halvlek kom ett piggt Southampton ut inför hemmapubliken och fortsatte att imponera. Flera gånger var man nära att utöka ledningen och när Jay Rodriguez i den 79:e minuten bestämde sig för att ta en soloräd kunde hade springa igenom ett slappt Liverpool-försvar, skjuta på Brad Jones, och sedan sätta sin egen retur till 3-1.

– Vad är det där? Han promenerar ju bara rakt fram. Hur lätt får det vara?, undrar Erik Niva i Viastats studio.

Törn i CL-drömmen

Southampton var även nära ett fjärde mål med slutresultatet stannande vid seger 3-1 mot Rodgers mannar.

I och med förlusten ligger Liverpool kvar på en sjunde plats i Premier League, fortfarande sju poäng upp till Chelsea på den fjärde och sista Champions League-platsen. Chelsea har en match mindre spelad.