Nätade – nu är han två mål från rekordet

Lampard målskytt när "drömveckan" fullbordades

FOTBOLL

Rafael Benitez och hans Chelsea har fått vind i seglen.

De senaste sju dagarna kan bara beskrivas som en succé.

Omspel i FA-cupen och vidare i Europa League – i dag återerövrade laget tredjeplatsen i ligan efter 2-0 hemma mot West Ham.

Foto: AP

Tidigare under söndagen sänkte Dimitar Berbatov sin gamla klubb Tottenham borta på White Hart Lane. Bulgaren gjorde det enda målet i matchen som slutade 0-1, ett resultat som föll Chelsea väl i smaken.

Det gjorde nämligen att Rafa Benitez mannar hade chansen att ta över den åtråvärda tredjeplatsen i ligan. Och precis så blev det.

Veteranen slog till

Turerna kring Frank Lampards vara eller icke vara i klubben har svängt fram och tillbaka under säsongen.

34-åringen, vars kontrakt går ut i sommar, var först inte längre önskvärd, sedan gjorde Roman Abramovitj en kovändning och beskrev samtalen om ett nytt kontrakt som positiva.

Och veteranen fortsätter att leverera. 19 minuter in i matchen mot West Ham nickade han in sitt 200:e mål för Chelsea och nu är han bara två fullträffar från Bobby Tamblings rekord.

– Det här är en av mina bästa dagar i karriären. Självklart var det större att vinna Champions League och ligan, men att få göra 200 mål för klubben trodde jag inte skulle vara möjligt, så det gläder mig mycket, säger han enligt BBC.

Legendaren Tambling är fortfarande målbäst med sina 202 mål på 370 framträdanden i klubben och Lampard är långt ifrån desperat vad gäller att slå rekordet.

– Det viktigaste är att göra mål som vinner matcher åt laget, säger han.

Avgjorde med klassmål

Efter ledingsmålet fortsatte hemmalaget att ösa på framåt och hade bud på fler mål redan innan halvtid, men publiken fick vänta till den 50:e minuten.

Då slog Eden Hazard till med ett klassmål. Belgaren väggade med Juan Mata innan han lurade West Ham-försvaret och slutligen överlistade målvakten Jussi Jaaskelainen.

Det blev också matchens sista mål och segern kommer, så klart, lägligt för den kraftigt ifrågasatte tränaren Rafa Benitez.

Nu ligger Chelsea trea i Premier League, en poäng före Tottenham och det med en match mindre spelad än "Spurs".

– Vår form är väldigt bra, alla är på hugget. Stämningen i truppen är bra och vi måste försöka behålla den resten av säsongen, säger Lampard.

I veckan gick Chelsea även vidare i Europa League efter totalt 3-2 mot Steaua Bukarest. Dessförinnan svarade laget för en comeback i FA-cupmötet mot Manchester United som ordnade omspel.