Kom undan straff – trots galen tackling

Tränaren: "Han är inte en vårdslös spelare"

FOTBOLL

Här är tacklingen som blivit en snackis i England.

Callum McManaman kapade Massadio Haidara så illa att fransmannen fick föras till sjukhus. Ändå klarade han sig undan bestraffning.

– Det här blir svårt att smälta, konstaterar Newcastle-tränaren Alan Pardew.

Det var i den 22:a minuten, vid ställningen 1-0 till Wigan, som Callum McManaman tappade fattningen fullständigt. Han satte full fart mot Massadio Haidara och stämplade honom rakt över knäskålen. Förvirringen blev total när domaren Mark Halsey valde att låta spelet fortgå, men till slut kom avblåsningen och Haidara, som hade vridit sig i smärtor i över en minut, kunde bäras ut på bår.

Den huvudlösa tacklingen rörde upp känslor och när domaren blåste för halvtid blev det kaotiskt i katakomberna. Säkerhetsvakter tvingades bryta emellan för att skingra både spelare och ledare från de båda lagen som hamnade i bråk.

– Jag är besviken på Wigans uppträdande. Besviken över hur hela situationen artade sig. Tacklingen var fruktansvärd, säger Newcastle-tränaren Alan Pardew enligt Daily Mail.

– Det här blir svårt att smälta. Det är svårt att prata om det så här tätt inpå.

"Ofattbart"

Pardew berättar även att domaren kom in i Newcastles omklädningsrum för att be om ursäkt för sin tabbe. En klen tröst, eftersom man förlorade matchen.

– Det är helt ofattbart egentligen, domsluten bara fortsatte att gå emot oss. Vi har extrem otur som inte kommer härifrån med någon poäng.

Gällande statusen på skadade Haidara var Pardew fåordig, men bekräftade att spelaren förts till sjukhus.

– Det ser inte så bra ut, tacklingen var brutal.

Försvarar McManaman

Samtidigt rider Wigans tränare Roberto Martinez ut till försvar för McManaman.

– Han är inte en vårdslös spelare. Man måste komma ihåg att det här var hans startdebut i Premier League och då har man mycket adrenalin i kroppen, säger Martinez.

Tränaren ska dock se till så att McManaman ber Haidara om ursäkt.

– Jag vet inte om han har gjort det än men han kommer att göra det. När du orsakar en så pass allvarlig skada så vill du åtminstone se till att du har ett gott samvete. Och han spelar i en klubb där vi värdesätter sådana saker..

Wigan vann matchen med 2-1. Arouna Kone satte segermålet i matchens sista skälvande minuter och nu knappar man in på Aston Villa. Tre poäng skiljer upp till säker mark och dessutom har Wigan en match mindre spelad.

Se tacklingen här (Obs! Extern länk)