Fast på motorvägen – räddades av ikonen

Edgar Davids såg till att de frusna fansen kom hem nu hyllas han: "Vi är som en enda stor familj"

Foto: AP
Edgar Davids.
FOTBOLL

Supportrar till det engelska division 4-laget Barnet stod och frös längs vägkanten efter att bussen hade havererat.

Då kom räddaren i nöden – profilen Edgar Davids, som försåg dem med kaffe och såg till att en ersättningsbuss snabbt var på plats.

– Vi lämnar ingen bakom oss, säger holländaren.

Den förre Champions League-vinnaren blev stor syndabock i bortamatchen mot Accrington i helgen. Davids, 40, drog på sig rött kort i slutminuterna när hans Barnet jagade kvittering och de tillresta fansen skulle få åka hem i besvikelse efter förlust, 2-3.

Än mer deppigt blev det på vägen hem när deras buss gick sönder på M6:an. Det var då som Davids kom till undsättning.

"Det minsta jag kunde göra"

På väg hem från matchen fick holländaren syn på supporterbussen som stod strandad längs vägkanten. Trots att han inte hade sina matchglasögon på sig märkte han snabbt att det var Barnet-supportrar som stod och frös i kylan.

Han beordrade då chauffören att stanna vid nästa tankstation, och sina lagkamrater att kliva ut ur lagbussen – som vände tillbaka för att hämta de 36 supportrarna.

– Det var det minsta jag kunde göra för dem. Och direkt efter att bussen kom dit började det regna, så jag är glad att jag tog initiativet. Vi lämnar ingen bakom oss!, säger Davids till Daily Mail.

Supportrarna kördes sedan till tankstationen där spelarna tidigare hade klivit av. Där möttes de av varmt kaffe som Davids hade köpt åt dem på det intilliggande Burger King.

"Är som en stor familj"

Holländaren såg även till att ringa en ersättningsbuss som körde hem fansen till London. En resa på nästan 40 mil.

– Vi var tillbaka i London klockan 23,15. Det här påminde mig om varför jag hejar på det här laget. Vi är som en enda stor familj, säger Viv O'Grady som är den som vanligtvis rattar supporterbussen.

– Vi tackade Edgar Davids för omtanken, men han sa att de var han som borde tacka oss för allt vårt stöd, säger O´Grady.

Davids kom till Barnet i oktober förra året. Tidigare i sin karriär har han bland annat spelat i Ajax, Juventus, Barcelona och Tottenham. Han har även 74 landskamper för Holland på sitt CV.