Hyllade Liverpool – med namnbyte

Norrmannen chockade sin mamma över middagen

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Håller du på ett lag? Visa det.

Det är vad Axel Gogstad kände när han fyllde 18. Norrmannen hyllade sitt Liverpool på ett speciellt sätt.

– Mamma frågade ”vad har du gjort i dag?” och jag svarade ”jag har bytt namn till Anfield”, berättar Gogstad-Anfield.

Foto: STEFAN MATTSSON

De flesta har gjort galna, till och med dumma, saker när de fyllde 18.

Norske Liverpoolsupportern Axel Gogstad gick dock längre än de flesta när han bytte namn för att hylla klubben han älskar.

– Jag har haft namnet i nio år nu. Det var en ganska spontan grej, egentligen. Jag har alltid varit stolt över mitt namn men jag tänkte att om jag skulle lägga till ”Anfield” skulle jag vara ännu stoltare, och kunna ta med mig Liverpool var jag än gick, säger Gogstad-Anfield till Premier League-klubbens hemsida.

”Får lite skit från United-fans”

Nuförtiden är han en 27 år gammal journaliststudent som bor i Southampton, men han minns fortfarande hur det gick till när han berättade om det överraskande namnbytet.

– När jag kom hem så skulle familjen sätta sig och att äta middag. Min mamma frågade ”vad har du gjort i dag?” och jag svarade ”jag har bytt namn till Anfield”. Då sa hon ”nej, det har du inte”, varpå jag sa ”jo, det har jag”. Så fortsatte det i en halvtimme, tills jag visade henne papprena. ”Nej, har du!?” sa hon då, berättar han.

Överlag har han varit nöjd med namnbytet, även om det inte är särskilt populärt i en viss rivalstad.

– Jag får lite skit från Manchester United-fans, så klart. När jag är på Manchesters flygplats skakar de alltid på huvudet åt mig i tullen.