Målvakten bröt handen i omklädningsrummet

Sammanbrottet – dunkade näven i taktiktavlan

Foto: Getty Images
Carl Ikeme
FOTBOLL

Wolverhampton kämpar för sin existens i engelska Championsship.

Men man kommer att få klara sig utan förstemålvakten Carl Ikeme för resten av säsongen.

Senast mot Bristol bröt han nämligen handen – i omklädningsrummet.

– Han känner sig förmodligen riktigt dum, säger tränare Dean Saunders.

Ikeme var förbannad efter ett komiskt självmål man släppt in i första halvlek mot Bristol. Lagkamraten David Davis hemåtpass gick under foten på Ikeme och i halvtid fick han en ordentlig utskällning av tränare Dean Saunders. Den utskällningen satte sig inte väl hos Ikeme, som slog näven in i taktiktavlan – och bröt handen.

Efter slaget var Saunders tvungen att bryta matchen och till andra halvlek stod Dorus De Vries mellan stolparna för Wolverhampton.

"Försökte bara skydda"

Saunders hävdade efter matchen till en början att Ikeme ådragit sig skadan under matchen, men i går fick han backa från den versionen.

– Jag skäller alltid ut spelarna och det som sägs i omklädningsrummet kommer i vanliga fall inte ut. Jag försökte bara skydda Carl efter matchen. Nu har allt kommit ut och jag har ett ansvar att låta supportrarna veta varför han inte kommer att kunna spela mer, enligt The Guardian.

Får återkalla målvakt

Wolves taktiktavla är gjord i papp, men det Ikeme inte var medveten om var den metallbjälke som gömde sig bakom, och som kom att krossa målvaktens hand.

– Det var inte hans intention att bryta handen. Han är vår förstemålvakt och känner sig förmodligen riktigt dum över det här. Jag har pratat med honom och han kan knappt prata. Han är så besviken, säger Saunders enligt The Guardian.

Ikemes skada tvingar klubben att ta tillbaka Aaron McCarey från lån hos Walsall.