Luis Suarez öppnar för flytt från Liverpool

Foto: GETTY IMAGES
Leder skytteligan i Premier League.
FOTBOLL

Luis Suarez chockar Liverpools supportrar under landslagsuppehållet.

Uruguayaren öppnar för flytt till intresserade Champions League-klubbar.

– Om ett annat lag kommer till mig med bättre chanser att spela internationella klubbturneringen så är de välkomna, säger Suarez enligt Liverpool Echo.

Liverpool-supportrarnas gunstling och målspottare Luis Suarez har gjort 22 mål i Premier League hittills denna säsong. Med den målskörden leder han skytteligan hela tre mål framför Manchester Uniteds Robin van Persie.

Och uruguayaren betonar en in intervju hemma i Uruguay inför VM-kvalet mot Paraguay att han är lycklig i Liverpool och trivs med vardagen på Anfield.

– Jag är i ett världsklasslag. Vi måste inse att vi har en ny tränare som implementerar en filosofi och ett spelsätt som spelarna anpassar sig efter så gott vi kan. Vi hoppas att det bär frukt nästa år, säger Suarez enligt Liverpool Echo.

"Om jag vill flytta ..."

Men i samma andetag öppnar målkungen även för en flytt från Liverpool – till Champions League-klubbar.

– En spelares ambition är alltid där. Ambitionen att vilja spela i elitlag är alltid där. Om ett annat lag kommer till mig med bättre chanser att spela internationella klubbturneringen så är de välkomna. Vi hade pratat med klubben. Vi hade bestämt om jag vill flytta, eller om jag inte vill flytta, säger Suarez.

Klubben skyller på felöversättning

Uttalandet har skapat stora rubriker i England och spekulationer har gått vilda kring Suarez framtid. Klubben har även fått dementera att Suarez lämnar efter säsongen och menar att uttalandena kan ha blivit felaktigt översatta, då intervjun genomfördes på spanska.

– Han har ett fyraårskontrakt. Vi hoppas att han är kvar kontraktet ut, säger klubbdirektören Ian Ayre till BBC.