"Mourinho överens med Chelsea"

Men portugisiske stjärntränaren har ett villkor

1 av 4
Jose Mourinho slog igenom som tränare i FC Porto. Under två säsonger vann han både UEFA-cupen (2003) och Champions League (2004).
FOTBOLL

Brittiska medier uppger att José Mourinho är överens med Chelsea om ett treårskontrakt som nygammal tränare till sommaren.

Men ett av Mourinhos krav är att Chelsea slutar topp fyra i Premier League och når Champions League till nästa säsong.

– Det kan bli någonstans där jag redan varit, säger en enigmatisk Mourinho enligt Marca.

Foto: AP
José Mourinho spenderade fyra säsonger i Chelsea innan han lämnade för Inter.

Spanska medier rapporterade i helgen att José Mourinho gjort det mesta av den lediga helgen från Real Madrid och åkt till London med sin familj.

– Det finns saker som kan hålla på att hända som ingen kan föreställa sig. Det är inte enkelt att prova en ny destination. Det kan bli någonstans där jag redan varit, sa portugisen i lördags enligt Marca.

Uttalandet och resan till England skapade förstås en ryktesstorm om att Mourinho var i London för att diskutera sin framtid med förra klubben Chelsea.

Krävs CL

Och nu uppger Daily Mirror att Mourinho är överens med klubbens ryske ägare Roman Abramovitj om ett avtal att ta över Londonklubben. Mourinho sägs ta över efter Rafael Benitez efter säsongen och kontraktet sträcker sig över tre år.

Men enligt Daily Mirror finns även ett villkor från Mourinho för att han ska styra skutan mot London i sommar och att avtalet ska träda i kraft. Chelsea måste sluta topp fyra i Premier League i år så att man är kvalificerade för Champions League nästa säsong.

Liknande avtal med PSG

Dessutom ska Mourinho ha flaggat ett missnöje med sportchef Michael Emenalo och klubbdirektör Ron Gourlays roller i klubben.

Vidare ska portugisens agent ha tecknat ett liknande avtal med PSG, som uppges vilja göra sig av med Carlo Ancelotti om det nyrika huvudstadslaget misslyckas med att vinna ligan.