Southamptons skyttekung sänkte Chelsea

Londonklubben tappade mark i kampen om CL-plats

Foto: AP
FOTBOLL

Många stora spelare har burit nummer sju.

I Southampton heter han numera Rickie Lambert.

På lördagen sänkte han Chelsea med en riktig påsksmäll.

– Vi är väldigt besvikna, säger Chelseas manager Rafael Benitez till BBC.

Eric Cantona, David Beckham, Cristiano Ronaldo och Raul har alla haft nummer sju på ryggen. Men när det gäller Southamptons fans tänker man nog mest på legendaren Matthew Le Tissier, som hade nummer sju på ryggen och var i klubben mellan 1986-2002.

Numera är det dock en annan sjua som är kung i klubben.

Drömmål av Lambert

I den 35:e minuten, vid ställningen 1-1, fick Southampton frispark centralt på offensiv planhalva. Skyttekungen Rickie Lambert stegade fram.

31-åringen fick sedan på en kalasträff och skruvade bollen över muren och in bredvid Petr Cech som var chanslös i Chelseas målbur. Det var hans 14:e mål den här säsongen.

Londonklubben jagade sedan en kvittering, men ett hemmastarkt Southampton höll undan.

– Vi är väldigt besvikna, vi slarvade för mycket med bollen. I dag spelade de för att kvalificera sig till Champions League nästa säsong, säger Chelseas manager Rafael Benitez.

Jay Rodriguez gav Southampton ledningen i matchen, men tio minuter efteråt kvitterade John Terry på hörna.

Slåss om CL-platser

Chelsea rivstartade årets säsong och var i toppen av Premier League. Sedan dess har laget gått sämre och nu handlar det om att ordna en plats till Champions League kommande säsong.

Poängförlusten gör att Chelsea är fyra i ligan, två poäng bakom trean Tottenham. Och Chelsea har bara två poäng ner till Arsenal som besegrade Reading med 4-1 i dag.