Larssons tränare får sparken

Martin O'Neill lämnar Sunderland

Foto: Reuters
Martin O'Neill.
FOTBOLL

Förlusten mot Manchester United blev droppen.

Efter åtta raka matcher utan seger väljer Sunderland att sparka Martin O'Neill, 61.

– Jag tycker Sunderland gör rätt. Läget är panikartat, säger Sportbladets krönikör Peter Wennman.

Sunderland har haft en tung säsong och krigat bland bottenlagen i Premier League. I dag föll laget hemma mot Manchester United med 0-1 och är på 16:e plats i ligan, bara en poäng mer än Aston Villa som ligger under nedflyttningsstrecket.

Förlusten på påskafton blev droppen för Sunderlands klubbledning. Martin O'Neill har fått sparken från klubben.

”Önska honom lycka till”

”Klubben vill tacka Martin och önska honom lycka till i framtiden. Inom de närmaste dagarna kommer vi att utse en ersättare”, skriver Sunderland på den officiella hemsidan.

O'Neill kom till Sunderland den 3 december 2011.

Sebastian Larsson, 27, har spelat i klubben sedan sommaren 2011.

– Många experter här i England förefaller chockade av sparkningen av den mycket respekterade Martin O´Neill. Framför allt ifrågasätts tajmingen: det återstår bara sju ligamatcher och de flesta trodde att Sunderland skulle vänta till sommaren med att utvärdera sin manager, säger Sportbladets krönikör i London, Peter Wennman.

”Läget är panikartat”

– Men jag tycker Sunderland gör rätt. Läget är panikartat, nedflyttning är hotande nära, och The Black Cats spelar kanske ligans tamaste fotboll just nu. Martin O´Neill har kört fast totalt, verkar utan idéer och en riktig spelplan i avsaknad av bland andra målskytten Steven Fletcher. Han tycks inte kunna motivera laget längre. Jag ansåg Martin O´Neill som överskattad redan när han var i Aston Villa, och tycks ha fått vatten på min kvarn nu.

Misslyckandet i Sunderland kan mycket väl vara slutet på den 61-årige nordirländarens karriär som topptränare.

Det kan dock, möjligen, bli ett uppvaknande för Seb Larsson och de andra i ett Sunderland som desperat behöver en nytändning.

FAKTA

Namn: Martin O'Neill

Ålder: 61 (1 mars 1952)

Klubbar som tränare: Grantham Town, Shepshed Charterhouse, Wycombe Wanderes, Norwich City, Leicester City, Celtic, Aston Villa, Sunderland.