”Jag kräver mer respekt”

Mancini har inte mycket positivt att säga om City

Foto: AP
Roberto Mancini.
FOTBOLL

Den 13 maj fick han sparken av Manchester City.

Nu går Roberto Mancini till attack mot den engelska klubben.

– Klubben vann inget på 40 år. Jag kräver mer respekt, säger han till Corriere dello Sport, enligt Daily Mail.

Efter att ha väntat sedan 1967-68 tog Manchester City en efterlängtad ligatitel den 13 maj 2012. Ett år senare fick Roberto Mancini lämna klubben.

Med bara veckor kvar på säsongen meddelade Premier League-klubben att italienaren får lämna sin post.

”Vann inte en titel på 40 år”

Nu har Roberto Mancini gjort en intervju med italienska Corriere dello Sport och 48-åringen är minst sagt irriterad på klubben.

– Jag tycker att jag förtjänar mer respekt efter det jag åstadkom hos City under tre och ett halvt år. Klubben vann inte en titel på 40 år. Jag vann Premier League, FA-cupen och Community Shield. Under den sämsta säsongen förlorade jag en final och kom tvåa i ligan, säger Mancini.

– Jag vet fortfarande inte varför City sparkade mig. De krävde att jag skulle vinna ligan inom tre år – jag vann den inom två.

”Kommer från ett flygbolag”

Italienaren känner inget agg mot ägaren Mansour eller ordföranden Khaldoon Al Mubarak. Däremot har Mancini inget positivt att säga om vd:n Ferran Soriano.

– Soriano? För honom var jag för stor för klubben. En manager med full kontroll som än i dag är älskad av fansen. Han dömde en person utan att veta något om den andra personen. Jag såg aldrig på honom som en intressant person när det gäller fotboll, vi pratade aldrig samma språk. Och jag snackar inte om italienska, spanska eller engelska, säger Mancini.

– Hans förflutna i Barcelona? Jag tror att han kommer få ett flygbolag. Jag har hållit på med fotboll sedan jag var 13 år och jag hade aldrig hört talas om Soriano. Han kom till England och blev vd, och jag såg att han älskade att prata, få utrymme i media.

ARTIKELN HANDLAR OM