”Jag är lycklig här”

Driver friskt med Anelka efter sorgsna videon

Foto: YOUTUBE
FOTBOLL

Spelarpresentationer är ofta övningar i rejäla leenden och storstilad entusiasm.

Men när Nicolas Anelka, 34, skulle posera för West Bromwich Albion verkade det handla om en mer slentrianmässig procedur.

– Det här är antagligen den bästa satiren eller den sämsta videon någonsin, jag kan inte bestämma mig, skriver en Youtube-kommentator.

Han har varit runt i halva Europa, men nu har Nicolas Anelka – kallad ”Le Sulk” (ungefär ”tjurgubben”) i England – kommit till West Bromwich Albion för att avsluta karriären.

Klubben släppte snart därefter en video på sin officiella youtube-kanal där 34-åringen fick posera med klubbens tröja.

Berövat på entusiasm

Videon, som har hånats i sociala medier, visar hur den rutinerade flyttgubben ser helt likgiltig ut ut, samtidigt som han kastar några oberörda blickar på sina nya klubbfärger. Det hela berövat på ens en antydan till entusiasm.

Klippets okände producent har dessutom toppat spektaklet med musik som hade platsat i en engelsk komediserie från 70-talet.

”Blev hans katt precis mördad?”

Kritiken lät inte vänta på sig.

”Det här är en av de sämsta videorna jag någonsin har sett”, skriver en Youtube-kommentator.

”Han ser fullkomligt överlycklig ut över att ha skrivit på för dem. Blev hans katt precis mördad?”, ironiserade en annan.

”Det här är antagligen den bästa satiren eller den sämsta videon någonsin, jag kan inte bestämma mig. Den där musiken, däremot. Snälla, låt mig träffa människan som valde den”, skriver en tredje.

Anelka menar själv att han är lycklig, videon till trots.

– Jag tror att jag kommer att avsluta karriären i England, jag är lycklig här. Jag hoppas att jag kan avsluta med den här klubben. Jag hoppas att allt blir perfekt, säger han till klubbens hemsida.

Se videon här (extern länk).

ARTIKELN HANDLAR OM