Moyes: ”Rooney är inte till salu”

Nye United-tränaren satte ner foten på första presskonferensen

Foto: AFP
David Moyes.
FOTBOLL

Glöm Wayne Rooney.

Det var David Moyes budskap under sin första presskonferens som Manchester United-tränare, riktat till de europeiska storklubbarna som har dragit i anfallaren.

– Han är och kommer att förbli en Manchester United-spelare, säger Moyes enligt AP.

Foto: SCANPIX
Wayne Rooney.

Wayne Rooney har tippats vara på väg bort från Manchester United hela våren och sommaren – och storklubbarna har radat upp sig för att värva den högt ansedda 27-åringen.

Men under sin första presskonferens i egenskap av United-tränare kom David Moyes med klara besked gällande stjärnan.

– Wayne Rooney är inte till salu, slår han fast.

”Ser fram emot att arbeta med honom”

– Han är och kommer att förbli en Manchester United-spelare. Jag ser fram emot att arbeta med honom, fortsätter Moyes.

– Jag har haft flera möten (med Rooney). Han har tränat på väldigt bra. Jag har sett en glimt i hans öga och han verkar vara lycklig, säger han enligt BBC.

Moyes har själv historia med Rooney. Den förre Evertontränaren var den som släppte fram talangen i början av 2000-talet, och sedan sålde den då 18-årige anfallaren till Manchester United.

Efter att ha släppt sin självbiografi ”My story so far” stämde Moyes sin förre lärling, men duon uppges numera ha dragit ett streck över incidenten.

”Redan bett om Fergusons råd”

Den 50-årige Moyes har precis efterträtt den 71-årige Alex Ferguson, men erkände i dag att han redan har bett honom om råd.

– Jag hoppas att Ferguson sitter i ägarlogen (på arenan). Jag har redan ringt honom och bett om råd flera gånger. Han har sagt till mig att ”du har en väldigt bra spelare” (Rooney) som de senaste säsongerna har varit en stor spelare som har haft en stor påverkan.