Tabloiden sågas efter Gascoigne-kampanj

The Sun vädjar till allmänheten att inte ge legendaren alkohol

1 av 29
Tidningen The Sun uppmanar britterna att inte sälja eller bjuda Paul Gascoigne på alkhol. En kampanj som i dag sågas som ”respektlös” och ”okunnig”.
FOTBOLL

Paul Gascoigne finner sig i dagens upplaga av engelska The Sun som en del i en ny kampanj.

Tabloiden vädjar till allmänheten om att inte servera legendaren alkohol.

"Ge inte denna man alkohol", tillsammans med en bild på Gascoigne pryder förstasidan – som The Sun vill att läsarna klipper ut.

På Twitter sågas initiativet.

I tisdags fördes Paul Gascoigne till sjukhus efter att ha kollapsat utanför ett hotell i centrala London. Enligt vittnesuppgifter till Daily Mirror var den engelska landslagslegendaren "extremt berusad" och välte krukor inne på hotellet innan han segnade ihop och fick hämtas av ambulans.

Händelsen slogs upp stort i de engelska tabloiderna och i dag pryder Gascoigne förstasidan av The Sun igen. Men denna gång är han en del av kampanj lanserad av tabloiden. Tidningen vädjar till pubägare, butiksägare och fans med rubriken "Ge inte denna man alkohol". Vidare uppmanar man läsarna att klippa ut förstasidan och sätta upp den runt om i landet.

"Behöver allas hjälp"

Gascoignes vän, förre cricketstjärnan Ronnie Irani, stöttar kampanjen och angående personer som bjuder "Gazza" på alkohol till The Sun:

– Problemet är den egotripp som kommer med att dricka en öl med Paul Gascoigne. Det är så fel på så många sätt men många människor kan inte motstå frestelsen. Vi vet alla att Paul måste hjälpa sig själv men det är helt rätt att vi alla kan göra vår del. Han behöver allas hjälp.

Irani var en av många idrottsstjärnor som hjälpte till att betala Gascoignes rehabilitering i USA i februari.

Sågas

Kampanjen har dock mötts av hård kritik i sociala medier där man ifrågasätter tabloidens intentioner.

"The Sun sjunker till nya låga nivåer när de använder Gazzas senaste kollaps för att sälja fler tidningar. Som om de bryr sig", skriver en användare.

Se fler exempel nedan.

FAKTA

Kritiken

"The Sun är inte särskilt respektfulla mot Gazza i dag".

"Jag är säker på att Gazza kommer att glädjas över The Suns förstasida i dag. Hur man kan köpa den tidningen begriper jag inte".

"The Sun tror att de kan rädda världen. Sluta använda Gazza för att sälja lösnummer era sjuka individer".

"The Sun uppmanar pubägare att inte servera Gazza alkohol. De förstår verkligen inte alkoholism".

"The Sun visar på okunnighet vad gäller alkoholism. Om Gazza vill ha alkohol ordnar han det oavsett".

ARTIKELN HANDLAR OM