Gerrard förlänger med Liverpool

Stannar till 2015: ”Det är en stor dag för mig”

Steven Gerrard förlänger.
FOTBOLL

Steven Gerrard, 33, stannar som väntat i Liverpool.

Mittfältaren, som har spelat i klubben hela sitt liv, har skrivit på fram till sommaren 2015.

– Jag tror att alla vet vad det betyder för mig, säger Gerrard till klubbens hemsida.

Han har varit Liverpool trogen hela sitt liv – nu verkar det som att han kommer att avsluta karriären i klubben.

33-årige Steven Gerrard satt i går på ett kontrakt fram till nästa sommar, nu är det förlängt med ett år, bekräftar klubben på sin hemsida.

– Jag har varit här så länge och att då få förlängt, det är en stor dag för mig och jag är mycket lycklig för min egen och familjens skull. Det är fantastiska nyheter, säger legendaren.

”Visar att klubben värdesätter mig”

– Det visar att klubben värdesätter mig och vill ha mig här. Det var bara ett år kvar på kontraktet vilket var ovanligt, jag tror det är första gången som jag har kommit så nära slutet på kontraktet, fortsätter Gerrard.

Liverpools vd Ian Ayre menar att tränaren Brendan Rodgers låg bakom förlängningen.

– Brendan var väldigt tydlig, väldigt tidigt. Han såg hur viktiga spelare som Steven är när vi tappade Jamie Carragher, spelare som verkligen vet vad klubben betyder. Spelare som är ledare och visar sitt ledarskap på och utanför planen, säger han.

Liverpool har sedan tidigare värvat belgiske målvakten Simone Mignolet, spanska anfallarna Iago Aspas och Luis Alberto Romero, mittbacken Kolo Touré och ryktas vara intresserade av Ajax-dansken Christian Eriksen.