Chelseas bud på Rooney bekräftat

Mourinho: ”Det är Rooney eller ingen”

FOTBOLL

Chelseas jakt på Wayne Rooney, 27, intensifieras.

José Mourinho har bekräftat att de har lagt ett bud på Manchester United spelaren – men dementerar uppgifterna att de erbjöd spelare som delbetalning.

– Vi har inget mer att säga. Vi vill ha den här spelaren, vi la budet och nu är det upp till Man United, säger José Mourinho

Wayne Rooney har ingen framtid i Manchester United, slog de engelska tidningarna fast i dag.

Direkt kom uppgifter om att Chelsea lagt ett bud värt 100 miljoner kronor och någon av stjärnorna David Luiz/Juan Mata i utbyte.

Nu har Londonklubbens nygamle tränare José Mourinho bekräftat att ett bud har lagts.

”Ville inte att det skulle bli offentligt”

– Chelsea är intresserade av den här spelaren, vi lade ett bud och gjorde vad vi gjorde officiellt. Vi har inget mer att säga. Vi vill ha den här spelaren, vi la budet och nu är det upp till Man United, säger Mourinho till klubbens hemsida, och nekar till ryktena om spelare i utbyte:

– Vi ville inte att det här skulle bli offentligt, men det rör sig bara om pengar och inte spelare i utbyte, eller spelare i det fall de vill förhandla. Ingen Juan Mata, ingen David Luiz.

Nu pekar det mesta på att det är Chelsea som leder jakten, och i pressmeddelandet lovar Mourinho att han inte kommer att prata mer om övergången.

– Det kommer inte att komma några fler kommentarer av respekt för Man United, min kollega David Moyes (Uniteds tränare) och mina spelare.

”Rooney eller ingen”

Men i en intervju efter Chelseas 1-0-vinst mot Thailand All Stars bekräftade Mourinho att Rooney är den ende spelaren de vill ha.

– Det är Rooney eller ingen, säger han enligt Sky Sports.

Flera klubbar – bland annat Arsenal, Paris Saint-Germain, Real Madrid och Barcelona – har ryktats jaga den 27-årige landslagsanfallaren.

ARTIKELN HANDLAR OM