Bjuder sina fans på bussresorna

Stoke ordnar med gratisbussar: ”Mycket glada”

FOTBOLL

Här är Stoke Citys fina gest till supportrarna.

Från och med nu erbjuder klubben gratis bussar alla säsongens bortamatcher.

– Vi hoppas att det här kan leda till ett ännu mer fantastiskt bortastöd, säger klubbens vd Tony Scholes.

Nyligen blev det klart att distributörs-jättarna BT och BSkyB säkrar sändningsrätterna till Premier League för en prislapp på hisnande 30 miljarder kronor. I förlängningen innebär det också klirr i kassan för klubbarna.

Topplagen kommer enligt BBC att få cirka 550 miljoner kronor per år och till och med de lag som åker blir rikligt belönade; de får en så kallad fallskärmsutbetalning på 600 miljoner kronor.

Stoke City har nu bestämt vad de ska lägga pengarna på.

De väljer att belöna sina fans.

”Mycket glada”

Från och med premiärmatchen borta mot Liverpool den 17 augusti och framåt kommer bussar att gasa i väg från Britannia Stadium. Det är bussar som fansen får åka med till Stokes alla bortamatcher – helt gratis.

– Vi inser att det kostar en hel del pengar att följa ett fotbollslag. Vi jobbar hårt för att försöka ge våra fans mer valuta för pengarna, säger vd:n Tony Scholes och berättar att det också är anledningen till att man inte höjt biljettpriserna en enda gång sedan avancemanget till Premier League 2008.

– Och det är framförallt dyrt att resa på bortamatcher. Därför är vi mycket glada över att kunna erbjuda gratisbussar och vi hoppas att det kan leda till ett ännu mer fantastiskt bortastöd, säger Scholes till BBC.

Generösa

Och det är som sagt inte första gången som Stoke belönar sina fans. När laget gästade Liverpool i FA-cupen avstod man sin rätt till 45 procent av intäkterna för bortabiljetterna för att i stället kunna erbjuda sina fans rabatterade biljetter.

I stället för att betala 350 kronor behövde de bara betala 200 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM