Uniteds ursäkt efter misstaget

Sms:ade beskedet till fansen – nu backar klubben

Foto: AP
FOTBOLL

60 United-fans tvingas maka från sina årskortsplatser.

Där ska i stället påkostade 3D-kameror dunkas upp.

Som plåster på såren får de drabbade se alla lagens Champions League-matcher – helt gratis.

Nyligen blev det klart att distributörs-jättarna BT och BSkyB säkrar sändningsrättigheterna till Premier League för en prislapp på hisnande 30 miljarder kronor. I förlängningen innebär det också klirr i kassan för toppklubbarna, som enligt BBC får cirka 550 miljoner kronor per år. Men det hela har också en baksida, vilket flera United-anhängare nu fått erfara.

Fick besked via sms

Det nya avtalet tvingar nämligen alla 20 PL-klubbar att installera dyra 3D-kameror på sina arenor – allt för att tittare världen över ska få en bättre upplevelse.

På Old Trafford måste 60 betalande årskortinnehavare flytta från sina platser för att lämna plats åt de nya kamerorna.

De flesta av dem fick beskedet via sms, varpå många blev förbannade.

28-åriga Lauren Appleton, ringde därför upp klubbledningen.

– De var tydligen rejält upprörda över att vissa fått beskedet via sms. Vi fick brev någon vecka senare där klubben bad om ursäkt, säger hon till Manchester Evening News.

”Nöjd i slutändan”

Hon och de andra drabbade har nu uppgraderats till bättre sittplatser.

Dessutom kommer de att få se klubbens alla Europa-matcher helt gratis.

– Alla fick någon slags kompensation ändå, men de får se till så att det inte händer nästa år igen. I slutändan är jag nöjd med resultatet, säger Appleton.

När Manchester United marknadsförde sina säsongsbiljetter användes slagorden: ”Ingen tv-kamera i landet ser matchen som du”.

Klubbens evenemangsansvarige, Karl Evans, lägger sig platt och erkänner misstaget. I brevet som skickades ut skriver han följande:

”Återigen, jag ber å det ödmjukaste om ursäkt för att ni har blivit förflyttade från era ordinarie platser och tackar så hjärtligt för er förståelse och hjälpsamhet i jakten på att hitta nya platser. I ljuset av detta känner vi att det enda rätta är att ge er gratis inträde till alla Europa-matcher nästa säsong”