"Moyes är en fitness-clown"

Skotten totalsågas av holländsk fitnessguru

1 av 5 | Foto: GETTY IMAGES
Robin van Persie tog det lugnt på dagens träning i Japan.
FOTBOLL

Robin van Persie dras med småskador på grund av överträning under försäsongen.

Nu hånas David Moyes "förhistoriska" träningsmetodik av en holländsk fitnessguru.

Skotten brännmärks som en "ovetenskaplig dinosaurie-tränare och fitness-clown".

Robin van Persie har problem med en lårskada. Han fick avbryta Uniteds senaste träningsmatch och David Moyes har berättat att skyttekungen blev lite "övertränad" under försäsongen.

Det har fått Raymond Verheijen, holländsk fitnessguru som jobbat med Barcelona, Chelsea och Manchester City, att gå fullständigt i taket. Han kallar Moyes för en "dinosaurie" som har "förhistoriska träningsmetoder". Verheijen menar att skotten matchar van Persie på helt fel sätt.

Totalsågas av fitnessguru

"I Sydney sa Moyes: 'Vi har tränat Robin för mycket den här veckan för att få upp hans form'. Han fick en muskelskada. Det får en verkligen att fundera på hur de här förhistoriska träningsmetoderna fortfarande kan finnas på den högsta nivån", skriver Verheijen på sitt twitterkonto och fortsätter:

"Det enda sättet att lösa det här Jurassic Park-problemet är att förbättra utbildningen av de här ovetnskapliga dinosaurie-tränarna och fitness-clownerna

Holländaren menar att Moyes inte förstå hur överträningsskador kommer till.

"Inget kommer att förändras med dinosaurier"

Skotten har enligt fitnessgurun inte förstått att spelarna inte ska träna för hårt under försäsongen.

"Men så länge de här dinosaurierna lever i förnekelse och ignorerar utvecklingen i andra länder, kommer inget att förändras i Jurassic Park. Det är självklart att spelare om RVP borde lära sig att skydda sig själva bättre mot överträning och straffträning".