”Hade med oss 320 000 kr på spelarbussen”

Förre Newcastlestjärnan om sitt och lagkamraternas vansinniga spelande

FOTBOLL

Michael Chopra hänger ut tunga namn som Alan Shearer och Craig Bellamy som orsaken till sitt eget spelberoende.

Enligt Chopra spelades det för sanslösa summor i Newcastles spelarbuss.

– Vi hade med oss tusentals kronor med oss på bussen, ibland så mycket som 320 000 kronor, säger Chopra till The Guardian.

Michael Chopra, 29, har tidigare berättat om sitt spelberoende, som startade när han kom med i Newcastles a-lag som 17-åring.

– Allt eftersom jag började tjäna mer pengar började jag spela mer. Jag satsade upp till 20 000 pund om dagen (motsvarande 210 000 kronor). Så fort jag klev över den vita linjen fokuserade jag på fotbollen men direkt när jag kom in i omklädningsrummet igen kollade jag min mobil för att se om jag vunnit, sa Chopra i november 2011.

Han uppskattade då att han förlorat mellan 15 och 21 miljoner kronor på spel.

”Visste var min son gick i skola”

Nu befinner sig Chopra som vittne i en knarkrättegång där fyra män står anklagade.

Chopra, som nu spelar i Blackpool, berättar att de som han hade lånat pengar av för att finansiera spelandet dök upp på träningsarenan när han spelade i Ipswich och hotade honom och hans familj.

– De sa att de visste vilken bil jag körde och att de skulle förfölja mig tills jag betalade. De sa även att de visste var min lilla son gick i skola och var mina föräldrar bor. Jag mådde illa av att jag satt min familj i denna situation på grund av mitt spelande.

”För att komma in i laget”

Chopra berättar även om de sanslösa summor som satsades i Newcastles spelarbuss och nämner namn som Alan Shearer, Craig Bellamy, Kieron Dyer och Titus Bramble.

– Jag började spela när jag var 17 år, första gången jag kom med i Newcastles och reste med a-laget. Laget spelade i spelarbussen och jag hängde på. Vi hade med oss tusentals pund med oss på bussen, ibland så mycket som 320 000 kronor.

– Man kunde förlora alla sina pengar på bussen, vi gick till banken innan och tog ut pengarna. Det var en del av att komma in i laget. Vi spelade med riktiga pengar, om du spelade för 320 000 kronor skulle du ha det på fickan.