Efter kritiken - Guidetti kallades in till kontoret

Hughes krävde ett enskilt samtal med svensken

FOTBOLL

John Guidetti vädrade sitt missnöje över inledningen i Stoke.
Inför dagens match mot Manchester United har tränaren Mark Hughes haft ett enskilt möte med svensken.

Där fick 21-åringen förklaringen till den begränsade speltiden.

John Guidetti har inte spelat mer än en handfull minuter under sin lånesejour i Stoke. Vid flera tillfällen har den unge svensken vädrat sin frustration, bland annat efter matchen mot Sunderland tidigare i veckan.

– Hade jag nöjt mig med bänken hade jag kunnat vara kvar i City, sa Guidetti och avslöjade att han inte fått någon förklaring av tränaren Mark Hughes:
– Nej, vi har ingen dialog.

Nu skriver lokaltidningen The Sentinel att Mark Hughes krävt ett enskilt samtal med den bångstyrige anfallaren. Samma tidning spekulerade i om svensken kanske "bränt sina broar i klubben efter intervjuerna med de svenska medierna".

Berättar om mötet

Den assisterande tränaren Marko Bowen berättar om mötet där Guidetti och Huges rensade luften.

– Mark har pratat med John om det. Jag tror att Johns förklaring var något liknande som "Om jag inte spelar så måste ställa en fråga om det", säger Bowen och fortsätter:

– Sättet han förklarade det till Mark var typ: "Om jag inte spelar så måste jag ställa frågor till mig själv. Jag måste göra mer".

I bästa fall – på bänken

Enligt Bowen försökte Stokes tränare förklara Guidettis värde för klubben.
– Mark sa "du måste förstå att du ger oss något som vi inte har". Han är en måltjuv och en målgörare, men det handlar om att passa in honom i ett spelsystem.

Anledningen till han inte spelat så mycket är simpel, enligt Stokes tränarlag:

– Jag tror inte att det vore rättvist mot honom att slänga in honom (från start) i sin Premier League-debut som en inlånad anfallare.

The Sentinel skriver att Guidetti, i bästa fall, sitter på bänken under dagens match mot Manchester United. Peter Crouch och Peter Odemwingie går före svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM