Karlsson: Wenger spelar högt spel

Värvningen förefaller oerhört märklig om han blir borta länge

1 av 16
FOTBOLL

LONDON. Han plockades in för att avlasta ett skade- och avstängdsdrabbat mittfält.

Men Kim Källström är själv skadad och Arsene Wenger spelar ett högt spel.

Kristopher Karlsson.

Arsenal-fansens förväntningar under transferfönstrets sista dag var en ung, tysk, mittfältare från Schalke med enorm potential. Julian Draxler.

Det blev till slut ett säsongslångt lån av en 31-årig svensk mittfältare som haft det kämpigt i Spartak Moskva. Kim Källström.

Följaktligen var det inte allt för stort drag utanför Arsenals träningsanläggning Colney i dag så här dagen efter D. På plats fanns ett tiotal Arsenal-supportrar, de flesta på semester från Asien.

Kan inte klandra fansen

De hade läst in sig på den senaste värvningen och konstaterade att ”han har en fin vänsterfot” och minsann ”gjort över 100 landskamper för Sverige”.

”En ny Freddie Ljungberg”. Nåväl, stämningen var god och en autograf från Källström hade inte varit fel.

Men när de fick höra att Källström värvats med en skada dök frustrationen över en missad Draxler upp igen. Och vem kan egentligen klandra dem.

Den målfarlige, mångsidige, yttermittfältaren är kvar i Schalke och den svensk man fick är ännu inte redo att kliva in för varken den skadade mittfältaren eller den avstängde mittfältaren han var tänkt att ersätta – för att han är skadad.

Oerhört märklig värvning

Källströms skada MÅSTE vara så pass lindrig att han bara missar två eller tre veckor. Annars hinner han inte på allvar avlasta det mittfält han plockades in för att avlasta – och värvningen förefaller oerhört märklig.

Vi vill inte minnas Källströms sejour i en av fotbollsvärldens största klubbar som märklig, han är värd mer än så.

ARTIKELN HANDLAR OM