Uppgifter: Vill skicka tillbaka Källström

Arsenal vill dumpa deras enda värvning – kan bryta kontraktet

1 av 19 | Foto: Peter Van Den Berg
Källström har bott på hotellet Sopwell House nära Arsenals träningsanläggning.
FOTBOLL

London/Stockholm. Enligt engelska uppgifter till Sportbladet jobbar Arsenal på att försöka skicka tillbaka Kim Källström, 31, till Ryssland.

Men klubbens presschef Mark Gonella förnekar:

– Det är inte sant, säger han till Sportbladet.

Kim Källströms flytt från Spartak Moskva till Arsenal var den stora överraskningen på transferfönstrets sista dag.

Under mittfältarens första dag i London dök det upp nya överraskningar.

Vid lunchtid kom det engelska uppgifter till Sportbladet om att den 31-årige mittfältaren hade ådragit sig en skada direkt.

Skadad på stranden

Arsenal bekräftade uppgifterna, att svensken plågas av en ryggskada. Men sedan kom en oväntad vändning – han var skadad redan när han anlände.

– Källström värvades med skadan och vi visste om det, säger presschefen Mark Gonella.

Enligt ansedda BBC skadade sig den svenska landslagsmittfältaren i tisdags när han spelade strandfotboll i Abu Dhabi där Spartak befann sig på träningsläger. Han uppges missa minst sex matcher med Arsenal.

Ett tungt besked för Londonklubben som dras med skador och såg mittfältaren som ett behövligt tillskott i ligamatcherna mot Crystal Palace, Liverpool, Manchester United och Sunderland. Han ser inte heller ut att kunna spela mot Liverpool i FA-cupen eller Champions League-åttondelsfinalen mot Bayern München.

BBC uppger att Källström kommer att åka till Sverige och Ryssland innan han flyttar till London.

Men nu är det inte säkert att det blir något äventyr i Arsenal överhuvudtaget.

Upgifter: Kan bryta kontraktet

Enligt samma engelska uppgiftslämnare – som informerade Sportbladet om skadan – undersöker Arsenal möjligheten att skicka tillbaka Källström till Spartak Moskva. Hans skador uppges vara värre än vad den engelska klubben hade räknat med.

Tidningen The Sun skriver i dag att Arsenal jobbat desperat med att kolla igenom kontraktet och se efter möjligheter att bryta kontraktet.

Presschefen Mark Gonella förnekar dock att uppgifterna stämmer.

– Det är inte sant, säger han till Sportbladet.

Tränaren Arsene Wenger ska hålla en presskonferens i samband med dagens match mot Crystal Palace där ryktena kring Kim Källström väntas redas ut.

Förtegen

Under lördagen var Gonella fåordig om Källströms närmaste framtid.

– Vi kommer inte att bjuda er på några uppdateringar minut för minut på våra spelare, säger Gonella.

Blir han kvar i London ett tag?

– Jag vet inte.

Källström själv är inte tillgänglig för kommentarer.

– Kim kommer inte att göra några intervjuer på ett tag eftersom vi vill att han ska komma tillrätta med oss, säger Arsenals presschef.

FAKTA

Kim Källströms kaotiska dygn:

31 januari

10:30. Daily Mail publicerar vaga uppgifter om att Arsenal jobbar för att plocka in Kim Källström. Huruvida det rör sig om ett lån eller försäljning nämns till exempel inte.

10:50. Daily Telegraphs journalist Jeremy Wilson skriver på Twitter att Arsenal ”definitivt jobbar på att låna Källström”.

11:20. När trovärdiga BBC uppger att Arsenal försöker lösa ett lån med svensken fullkomligt exploderar sociala medier. Många frågar sig: ”Varför han?”.

12:40. Daily Mirror leverar de mest konkreta uppgifterna ditintills. Enligt den engelska tabloiden skulle Källström ha anlänt till Arsenals träningsanläggning för att slutförhandla.

17:40. BBC rapporterar att svensken befinner sig i London för att genomgå en läkarundersökning. BBC rapporterar först dagen efter att Arsenals läkarteam hittat ett skadeproblem i svenskens rygg och informerat Arsene Wenger. Det beslutas att man ändå ska gå igenom med lånet.

20:30. Arsenal bekräftar att man skrivit ett låneavtal med Källström som ska sträcka sig säsongen ut. I en intervju på klubbens hemsida säger mittfältaren att han flugit in till London under dagen och ”är så glad över att vara här”. Mittfältaren åker till klubbens spelarhotell norr om London och går till sängs som en del av Wengers vårbygge.

01:00. Transferfönstret stänger.

2 februari

11:00. Premier League-klubben har sin sista träning inför ligamatchen mot Crystal Palace i dag. Vakter på plats berättar för Sportbladet att Källström är på plats.

12:30. Sportbladet publicerar uppgifter som gör gällande att Källström är skadad och kan missa så mycket som åtta veckor.

12:40. Vakter på plats berättar för Sportbladet att Källström lämnat träningsanläggningen tidigt. Arsenals presschef bekräftar för Sportbladet att Källström har en skada men att det inte är så allvarligt att han blir borta åtta veckor.

15:00. Uppgifter lyfts upp i England, och Daily Mirror vill också göra gällande att svensken är skadad men att det inte alls är särskilt farligt och att han kan spela ”snart”.

16:00. BBC tar skadan på större allvar, uppger att han ådrog sig den när han spelade strandfotboll i Abu Dhabi, och att han blir borta minst sex matcher. Han ska inte ha tränat med sina lagkamrater under varken fredagen eller lördagen. Uppges resa till Sverige och sedan Ryssland för att sedan återvända till London och börja behandling.

ARTIKELN HANDLAR OM