”Källström en idé i sista minuten”

Engelska sportjournalister om Kim Källström

The Sun i dag.
FOTBOLL
Sunday People.

Matt Barlow, Daily Mail:

Arsenals fans ville ha en anfallare. Många pratade även om Julian Draxler. Men alla såg nog logiken med det här lånet. De har skador på Ramsey, och Wilshere och Rosicky är skadebenägna. Sedan är även Mathieu Flamini avstängd. Arsene Wenger ville ha in en spelare som är pålitlig och som snabbt kan anpassa sig till engelsk fotboll, där passar Källström in bra. Jag tror dock inte alla engelska fans känner till honom, och därför blir det mycket negativa reaktioner. Sedan är det komiskt att han kommer hit skadad.

Charlie Wyett, The Sun:

Jag tycker synd om Källström. För första gången på sex år har Arsenal chansen att vinna titeln. Fansen har gått och väntat på januarifönstret, de har hoppats på att få in en stor spelare som kan hjälpa dem att vinna titeln. I stället för en stjärnspelare plockar de in Källström. Arsenals fans är frustrerade och så kommer han hit skadad. Men även om han inte vore skadad så skulle jag tycka synd om honom. Fansen har väntat på Rooney, Suarez, Benteke eller Draxler. Managern Arsene Wenger har gjort fansen besvikna. De har en viktig månad framför sig och jag tror att många fans känner att det är kört. Men å andra sidan känns det mer vettigt med Källström än Draxler. Svensken har erfarenhet, medan Draxler är en spelare­ med stor potential, det är ingen spelare som vinner titeln den här våren. De skulle ha värvat en skadefri Källström och en anfallare.

Amy Lawrence, reporter på The Guardian: 

Det är tydligt att det här lånet var en idé man fick i sista minuten. Frågar du Arsenal-fansen var en central mittfältare det sista man behövde för en månad. Allra helst hade de velat ha en anfallare, sedan en mittback och sedan en ytter. Men när Flamini blev avstängd och Ramsey skadad behövde man täcka upp snabbt. Vi blev chockade när det såg ut att bli av. Det här är en fantastisk chans för honom, och det är synd att han ska behöva inleda skadad. Och för Arsenal som hade behövt någon som kunde kliva in direkt.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM