Mourinho: "Utmanar inte om ligatiteln"

Stjärntränarens utspel inför toppmötet

FOTBOLL

Chelsea kan ge sig in i titelracet på allvar.

Men inför kvällens stormatch mot Manchester City vill José Mourinho tona ner förväntningarna:

– Jag tror inte att vi är titelkandidater, säger stjärntränaren enligt Daily Mail.

Mou.

Premier League-toppen är lika stenhård som oviss.

Arsenal leder ligan, två poäng före Manchester City och med en match mer spelad. Och bakom skuggar Chelsea som kan gå upp i samma poäng som City vid eventuell vinst i kväll – mot just City.

"Inte vad vi arbetar för"

Men José Mourinho är inte särskilt optimistisk och skriver av Chelseas chanser att vinna Premier League den här säsongen.

– Om vi vinner eller förlorar mot City, jag tror inte att vi är titelkandidater, säger tränaren enligt Daily Mail, och utvecklar:

– Nästa säsong, från dag ett, kommer jag att säga att Chelsea är en kandidat att vinna Premier League. Men den här säsongen kommer jag inte att säga det. Det är inte vad vi känner eller vad vi arbetar för.

Har lagt ut miljarder

Chelseatränaren passar samtidigt på att gå till hård attack mot kvällens motståndare. Mourinho är starkt kritisk till Manchester Citys värvningspolicy.

– Om de bestämmer sig för att det ska vara omöjligt att konkurrera med dem kommer det vara omöjligt. För tio år sedan var en stor investering i en klubb någonting som folk hatade, nu är det någonting som accepteras på ett helt annat sätt, säger han till Sky Sports.

Just kritik för att lägga ut dyra pengar på spelare är någonting som José Mourinho ofta fått själv.

Sedan Roman Abramovitj köpte Chelsea år 2003 har klubben lagt ut miljarder på spelarköp.

– Tidigare blev vi anklagade för att köpa oss titeln, inte sant? Men då fanns det ingen financial fair play. Om din klubb och din ägare var rik fanns det inga regler, säger José Mourinho.

Snöpligt kryss senast

Till kvällens supermöte på Etihad Stadium kommer hans Chelsea från ett snöpligt poängtapp mot West Ham samtidigt som att Manchester City läxade upp Tottenham senast och har visat hysterisk målform.

– Om vi förlorar är avståndet sex poäng, men det skulle inte oroa mig, säger Mourinho till Daily Mail.

Matchen börjar 21.00.

ARTIKELN HANDLAR OM