”Är säker på att många vill lämna United”

Andersons utspel efter flytten till Italien

Foto: TT
Anderson i United-tröjan.
FOTBOLL

Det har ryktats om en utrensning i Manchester United.

Anderson, 25, menar att flera spelare vill bort från klubben.

– Jag är säker på att många spelare vill lämna, säger brassen enligt Manchester Evening News.

Manchester United slantade upp över 200 miljoner kronor när de värvade en 19-årig Anderson från Porto. Han spåddes en lysande framtid.

Men mittfältaren har inte lyckats slå igenom på allvar i United.

I januari lämnade en 25-årig Anderson klubben på lån, han skrev på för Fiorentina. I sommar går hans kontrakt ut med United och då kommer han att lämna klubben efter sex och ett halvt år hos den regerande mästaren.

”Ibland vill en spelare lämna”

I somras tog David Moyes över United efter Sir Alex Ferguson, men det har inte varit en framgångsrik höst för den förre Everton-managern.

Tidningen Manchester Evening News har skrivit att tio spelare kan ryka från United. Anderson uppger att flera spelare vill bort från klubben.

– Jag är säker på att många spelare vill lämna, speciellt såna som jag och Nani som har varit i Manchester i sju-åtta år, säger Anderson enligt Manchester Evening News.

– Manchester United är en storklubb, en klubb som gör allting för sina spelare. Men ibland vill en spelare lämna för att få en ny utmaning och lära sig något nytt.

”Jag är tacksam”

Anderson hoppas få stanna länge hos Fiorentina.

– Jag är tacksam för att vara här och försöka vinna lika många titlar som jag gjorde i Manchester United. Jag vill definitivt stanna här, säger brassen.

– Det var fantastiskt att spela i Manchester. Det är en storklubb med fin historia, men jag har varit där i sju-åtta år, och jag är tacksam för att få vara här och visa Fiorentina vad jag kan göra och slåss för en startplats. Jag vill tacka Manchester Uniteds fans för all kärlek, men jag är här för att stanna.

Det finns en rad spelare i United som har varit i klubben i sju-åtta år, bland annat Nemanja Vidic, 32, Wayne Rooney, 28, Patrice Evra, 32, och Nani, 27.

ARTIKELN HANDLAR OM