Vänsterfoten förstörde Citys drömsvit

Mourinho efter segern: ”Vi är inte favoriter”

Foto: TT
FOTBOLL

Det var en ovan vänsterfot som avgjorde toppmötet.

Branislav Ivanovic, 29, blev stor hjälte för Chelsea på Etihad Stadium.

– Det var en fulländad insats av ett väldigt bra lag, säger José Mourinho till Viasat.

För första gången i Premier League – enligt statistikbyrån Opta Sports – hittade Branislav Ivanovics vänsterfot rätt i motståndarens mål.

I den 32:e minuten, efter ett motlägg från Citys försvar, drog serben till. Bollen satt hårt och lågt i bortre hörnet och gav Chelsea ledningen i den första halvleken.

Eto'o träffade ribban

Det var hög fart och en underhållande tillställning på Etihad. Båda lagen hade flera kvalificerade målschanser, och det kunde ha blivit betydligt fler mål i matchen.

David Silva borde ha gett City ledningen från nära håll efter knappt 20 minuter efter ett inspel från Yaya Touré. Å andra sidan borde Samuel Eto'o utökat Chelseas ledning till 2-0, men anfallaren träffade ribban.

Första hemmaförlusten

City tryckte på i slutet och jagade en kvittering och inhopparen Stevan Jovetic hade ett farligt skott, men Petr Cech räddade. José Mourinhos mannar höll undan och tog en uddamålsvinst.

– Fantastiskt. En kollektivt väldigt bra prestation, varje spelare gjorde det bra. Det var en fulländad insats av ett väldigt bra lag. Vår intention var att spela och jag tycker vi gjorde det bra, säger José Mourinho.

Det är första gången City är mållösa i ligan på hemmaplan. Innan dagens förlust hade laget gjort mål i 61 raka hemmamatcher.

”Vi är inte favoriter”

Resultatet betyder att Chelsea har 53 poäng i Premier League, lika många som Manchester City. Arsenal leder ligan på 55 poäng.

– Jag tror att Arsenal är nöjda, City tappade tre poäng. Och Arsenal har kvar att möta City hemma, de behöver inte spela på Etihad. City är det bästa laget, men det är Arsenal som ska ta emot dem hemma, säger Mourinho.

– Vi är inte favoriter, vi är bara favoriter att vinna nästa match. Och den är mot Newcastle, och det är ett svårt lag att besegra. Vi är bara veckans lag.

ARTIKELN HANDLAR OM