Så tändes Chelsea-spelarna av massören

Foto: SKY NEWS
Mourinho höll hov på presskonferensen efter matchen.
FOTBOLL

Chelsea gav sig in i striden om ligatiteln på allvar genom att besegra Manchester City.

Massören Billy McCulloch såg till att stjärnorna tände till inför uppgiften.

– Billy var fantastisk i dag, säger en tacksam José Mourinho.

En oerhört tuff bortamatch mot ett Manchester City som varit briljanta hemma på Etihad Stadium.

Så hur valde José Mourinho att ladda upp sina Chelsea-stjärnor?

Jo, han lät lagets massör, Billy McCulloch, ta hand om om snacket i omklädningsrummet inför toppmatchen och tog själv ett steg bak.

– Jag pratade inte med laget, jag är allvarlig. Det var massören Billy som skötte snacket. Han skrek så mycket på sin skotska dialekt att jag inte förstod någonting. Han skrek grrr, grrr, grrr. Men spelarna applåderade så de måste ha förstått, säger Mourinho enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Jag är allvarlig. Jag pratade med dem sista gången vid lunchtid. Det var Billys lagsnack. Billy var fantastisk i dag.

”Billy blir jockey”

Och nog förstod Chelsea-spelarna skotten. De klev sedan ut och skakade om Manchester-laget med bland annat tre träffar i virket medan Branislav Ivanovic 1-0 blev matchens enda mål. Men trots segern mot City menar Mourinho att Chelsea inte kan vinna ligan denna säsong. På frågan om Chelsea kan göra upp med Arsenal och City i ett race mellan tre hästar slog portugisen fast:

– Det är två stora hästar (Arsenal och City) och en liten häst, som är en fin häst, men som fortfarande behöver mjölk och som behöver lära sig att hoppa. En häst som, nästa säsong, kan vara med i racet. Vem som blir jockey? Det blir Billy! konstaterar Mourinho.

Chelsea är två poäng bakom ligaledande Arsenal, på lika många poäng som City, 53.

I FA-cupen väntar Manchester City medan turkiska Galatasaray står som motståndare i åttondelsfinalen av Champions League.

ARTIKELN HANDLAR OM