Hans sista jobb - sälja ”kebab”

Avgick några dagar efter försäljningen till PSG

Foto: TT
Joe Kinnear.
FOTBOLL

Han kallade Yohan Cabaye för ”Yohan Kebab” när han kom till klubben.

Bara dagar efter försäljningen till Paris Saint-Germain väljer Joe Kinnear att avgå som sportchef för Newcastle.

– Det var en märklig anställning från början, säger legendaren Alan Shearer.

Foto: AFP
Cabaye med sin nya tröja.

Joe Kinnear var manager för Newcastle under några månader 2008/09, men lämnade jobbet på grund av hälsoskäl. I somras återvände han till klubben, han blev ny sportchef.

Kinnear inledde dock sin tid i ”Magpies” med en katastrofal intervju med TalkSport. Han kallade bland annat franska stjärnorna Yohan Cabaye och Hatem Ben Arfa för Yohan Kebab respektive Ben Afri.

”Jag har varit tydlig”

Vinterns transferfönster blev ingen höjdare för Newcastle. Klubben sålde Yohan Cabaye till PSG, men lyckades inte ersätta honom.

I helgen föll Newcastle tungt i derbyt mot Sunderland och efteråt var managern Alan Pardew kritisk till att klubben inte fyllt luckan efter Cabaye.

– Om jag enbart hade haft ansvaret för transfers hade det sett annorlunda ut. Men det har jag inte. Och jag har varit tydlig med mina åsikter den här veckan, sa Pardew enligt BBC.

I går valde Joe Kinnear, 67, att lämna Newcastle.

”En märklig anställning”

Han jobbade för klubben i åtta månader och genomförde inte ett enda köp, det blev bara två låneaffärer. Loic Remy lånades in från Queens Park Rangers i somras och Luuk de Jong anslöt från tyska Borussia Mönchengladbach i januari.

– Det var en märklig anställning från början. När du säljer din bästa spelare tre dagar innan transferfönstret stänger måste du ha en plan. Han kanske avgår för att han känner att han inte har gjort sitt jobb, men jag är inte säker på vad han hade för jobb i för sig, säger Newcastle-legendaren Alan Shearer till BBC.

Newcastle har spelat två matcher utan Cabaye: 0-0 mot Norwich, 0-3 mot Sunderland. Klubben är på åttonde plats i Premier League.

ARTIKELN HANDLAR OM