Kan sparkas – efter bara två månader

Fulhams tränare hänger löst

Meulensteen.
FOTBOLL

René Meulensteens framtid i Fulham är oviss.

Efter gårdagens förlust i FA-cupen kan tränaren tvingas bort från klubben – efter bara två månader på posten.

Hetaste namnet att ersätta är ett som redan finns inom organisationen.

Säsongen har inte alls blivit vad Fulham hoppats på.

För att vända den negativa trenden sparkades tränaren Martin Jol i början av december och han ersattes av René Meulensteen.

Men René-effekten har uteblivit.

Fulham har sedan tränarbytet bara vunnit tre av elva Premier League-matcher och laget har halkat ner till jumboplatsen i ligan.

Under helgen föll man stort hemma mot Southampton och i går blev det en tung övertidsförlust mot Sheffield United i FA-cupens fjärde omgång.

Tror sig ha förtroende

Det har fått Fulhams ledning att reagera. Enligt Daily Mail är den 49-årige holländarens framtid i klubben högst osäker. Som potentiell ersättare nämns Alan Curbishley, som just nu är teknisk rådgivare i Fulham.

Men René Meulensteen tror sig fortfarande ha ägaren Shahid Khans förtroende.

– Jag har regelbunden kontakt med honom och allt jag kan göra är att leva upp till hans förväntningar. Det är vad jag försöker med, säger Meulensteen till Independent.

Fått sparken tidigare

Alan Curbishley har tidigare tränat Charlton och West Ham och handplockades in i Fulhams ledning av René Meulensteen för några veckor sedan. I laget spelar svenske landslagsmannen Alexander Kacaniklic och stjärnskottet Muamer Tankovic.

René Meulensteens senaste tränaruppdrag innan han fick ansvaret för Fulham var i ryska Anzhi. Då fick han sparken efter 16 dagar.

ARTIKELN HANDLAR OM