”Kan få ångra lånet av Guidetti”

FOTBOLL

Stoke kämpar alltjämt för sin överlevnad i Premier League.

Då undrar lokaltidningen Stoke Sentinel om klubben inte borde ha lånat in Tom Ince i stället för John Guidetti.

– Guidetti fyllde upp den sista inhemska låneplatsen, skriver tidningen.

Stoke tog en rejäl skalp när man i lördags besegrade Manchester United 2-1 hemma på Britannia Stadium. Men tidningen Stoke Sentinels krönikör Martin Spinks ställer sig trots den ”fantastiska vinsten” mot United frågande till Premier League-klubbens agerande under januari månads transferfönster.

Stoke har endast tre poäng ner till den första nedflyttningsplatsen som innehas av West Ham. Sentinel ifrågasätter huruvida Mark Hughes förstärkt truppen tillräckligt för att klara ett nytt Premier League-kontrakt.

Klubben släppte Kenwyne Jones och Jermaine Pennant medan man plockade in Peter Odenwingie och John Guidetti som enligt Sentinel ”har något att bevisa”.

”Ince åkte landet runt”

Sentinel menar att supportarna endast kan hålla tummarna för att Stokes januari-affärer räcker – och om inte Stoke kan få ångra att de valde Guidetti framför Blackpools Tom Ince.

– Tiden får utvisa om Stoke kan komma att ångra lånet av Guidetti. Han fyllde upp den sista inhemska låneplatsen innan Tom Ince åkte landet runt i jakt på ett lån, skriver Sentinel.

Ince ville testa vingarna på annat håll efter att hans pappa Paul fått sparken av Blackpool och erbjöds till en rad klubbar på lån. Det slutade med att han skrev på för Crystal Palace – direkt rival till Stoke i kampen om överlevnad i Premier League.

Kunde flyttat till Stoke

Dessutom ska Ince ha nobbat bland andra Liverpool.

– Liverpool var med i jakten men jag anser inte att Tom är redo att flytta till Liverpool än. Brendan (Rodgers) har gjort det bra där och han spelar de unga grabbarna men för Toms utveckling som fotbollsspelare behövde nästa klubb vara ett Stoke, ett Swansea, ett Palace eller ett Hull just nu, säger pappa Paul enligt Liverpool Echo.

Härnäst för Stoke väntar bortamatch mot Southampton på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM