”Spelar poker med miljonkontraktet”

Kroos: Har inte kommit överens

Foto: TT
Toni Kroos.
FOTBOLL

Toni Kroos påstås finnas högst upp på Manchester Uniteds önskelista.

Nu bekräftar 24-åringen själv att kontraktsförhandlingarna med Bayern München har kraschat.

Tyska Bild beskriver situationen som “kontraktspoker”.

Toni Kroos beskrivs som en av världens mest spännande mittfältare och är en viktig del i både Bayern München och det tyska landslaget. Men nu kan 24-åringen vara på väg att lämna Bayern.

”Inte lyckats komma överens”

Redan i januari talades det om att Manchester United försökte värva mittfältaren. Nu bekräftar Kroos själv att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Bayern har kraschat.

”Det har skrivits mycket om min framtid, speciellt under de senaste dagarna, men ni ska inte tro på allt som går att läsa i tidningarna. Faktum är att jag är väldigt lycklig i Bayern och med min position i laget. Men faktum är också att vi inte har lyckats komma överens om ett nytt kontrakt”, skriver Kroos på sin officiella Facebook-sida.

Kan tvingas sälja

Tyskens nuvarande avtal löper ut sommaren 2015, vilket tvingar Bayern att sälja Kroos i sommar om inte priset ska sjunka drastiskt. Tyska tidningen Bild beskriver hela situationen som “kontraktspoker” där Bayern kan tvingas göra ett exempel av Kroos och offra 24-åringen för att försvara sin lönestruktur.

Kroos tjänar för närvarande 35 miljoner kronor om året men kräver enligt München-baserade tidningen Abendzeitung det dubbla för att stanna i Bayern. En summa den tyska klubben vägrar betala – men United påstås vara redo att erbjuda.

Bayerns sportchef Matthias Sammer vill för Bild inte uttala sig om situationen.

– Du kan inte slå fast om chansen att han stannar är 80:20 eller 70:30 just nu, säger Sammer.

ARTIKELN HANDLAR OM