”Försökte övertala mig att komma till Arsenal”

Så försökte Szczesny locka Lewandowski till London

Foto: BILDBYRÅN
Robert Lewandowski, Dortmund.
FOTBOLL

I sommar blir Bayern München en Lewandowski rikare.

Men han hade kunnat flytta till Arsenal – om landsmannen Wojciech Szczesny fått sin vilja igenom.

– Han berättade om hur klubben ser ut inifrån och vad Arsene Wenger tycker om mig, säger Lewandowski.

Robert Lewandowskis framtid var en flera månader lång följetong i silly season. Efter succén i Champions League förra säsongen ryckte flera av de allra största fotbollsklubbarna i den polske Borussia Dortmund-anfallaren.

Men när Lewandowski kom överens med Bayern München i januari om att ansluta till den tyska ligaledaren i sommaren fick intressenterna sluta drömma.

”Han skötte snacket”

Men innan sommarflytten blev officiell gjorde Lewandowskis polske landsman, tillika Arsenal-målvakten, Wojciech Szczesny sitt bästa för att locka anfallaren till Arsenal.

– Jag kan bekräfta att Wojciech Szczesny försökte övertala mig att komma till Arsenal. Vi hade flera samtal om detta. Han skötte det mesta av snacket. Han berättade om hur klubben ser ut inifrån och vad Arsene Wenger tycker om mig, säger Lewandowski enligt The Guardian.

”Viktiga personer på plats”

Arsenal spelade mot Lewandowski och Dortmund i gruppspelet av denna säsongs Champions League, och då levde fortfarande Szczesnys hopp om ytterligare en polack till klubben. Lewandowski sköt segern till Dortmund i det första av två möten med ett sent mål på Emirates.

– När vi tränade på Colney (Arsenals träningsanläggning) inför Champions League-matchen var viktiga personer inom Arsenal på plats för våra träningar, säger Lewandowski.

Både Arsenal och Dortmund tog sig vidare från grupp F. De kan mötas tidigast i en kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM