Duon på väg att köpa engelsk fotbollsklubb

Foto: TT
Gary Neville och Ryan Giggs.
FOTBOLL

David Beckham startar sin egen fotbollsklubb i Miami.

Nu är Ryan Giggs och Gary Neville på väg att göra samma sak – i England.

Enligt Manchester Evening News pågår diskussioner om ett uppköp av Salford City FC.

De forna lagkamraterna Ryan Giggs och Gary Neville har redan ett hotell- och underhållningskomplex samt ett café tillsammans. Nu planerar duon att investera i en fotbollsklubb norr om Manchester.

Vill satsa på en akademi

Enligt Manchester Evening News har Manchester United-profilerna redan inlett diskussioner med Salford City FC om ett uppköp. Duons plan är att satsa på en fotbollsakademi inom klubben som även ska lyfta a-laget.

Salford spelar just nu utanför det engelska ligasystemet, i Northern Premier League First Division, vilket motsvarar svenska division åtta. Klubben hoppas dock med Giggs och Nevilles inträde på sikt kunna avancera in i det engelska ligasystemet, vilket kräver fyra uppflyttningar.

Ska bygga nytt klubbhus

Flera möten mellan parterna har hållits och duons första uppgift, vid ett eventuellt övertagande, blir att genomföra det bygge av ett nytt klubbhus samt läktare för en total kostnad av nästan sex miljoner kronor som sedan länge planerats.

Ryan Giggs och Gary Neville har tillsammans gjort över 1000 matcher för Manchester United. Numera är Giggs spelande hjälptränare i laget samtidigt som Neville tagit plats i tränarteamet för det engelska landslaget.

ARTIKELN HANDLAR OM