Vidic lämnar Manchester United

Bekräftar själv: Dags för en ny utmaning

Nemanja Vidic lämnar United.
FOTBOLL

Manchester Uniteds mittback Nemanja Vidic lämnar klubben efter den här säsongen.

Det bekräftar han själv på lagets hemsida.

– Jag har haft åtta fantastiska år här och den tiden kommer jag alltid att ranka som den bästa i min karriär.

Nemanja Vidic kom till Manchester United i januari 2006 och har vunnit 15 titlar, inklusive fem ligatitlar, med klubben.

Men hans nionde säsong i klubben kommer att bli hans sista. Hans kontrakt går ut till sommaren och den 32-årige serben bekräftar nu att han lämnar United efter den här säsongen.

– Jag kunde aldrig drömma om att vinna 15 titlar och jag kommer aldrig att glömma den fantastiska kvällen i Moskva (när Manchester United vann Champions League 2008, reds. anm). Men jag har bestämt mig för att jag kommer att flytta efter den här säsongen. Jag vill ge mig själv en ny utmaning för att få ut så mycket som möjligt av de kommande åren, säger han till Manchester Uniteds hemsida.

”Kommer inte att stanna i England”

I januari har det ryktats om italien och Inter för Vidic. Han avslöjar ingen ny klubb men säger att han inte kommer att stanna i England.

– Jag överväger inte att stanna i England eftersom den enda klubb som jag vill spela för här är Manchester United och jag har haft turen att få vara en del av klubben under så många år. Jag har några alternativ och jag kommer att välja det som är bäst för mig och min familj.

Först återstår dock fyra månader i United.

– Jag kommer att lägga all min energi på att spela för United och göra allt jag kan för laget resten av säsongen. Jag hoppas att det här får stopp på spekulationerna om min framtid.

FAKTA

Vidics titlar med United

Premier League: 2006/07, 07/08, 08/09, 10/11, 12/13.

Ligacupen: 2005/06, 08/09, 09/10.

Community Shield: 2007, -08, -10, -11, -13.

Champions League: 2007/08.

Klubblags-VM: 2008.

ARTIKELN HANDLAR OM