”Vill du verkligen vara ett skämt för alltid Bendtner?”

Arsenal-legendaren skickar passning till dansken

FOTBOLL

Skulle Olivier Giroud dra på sig en skada i Arsenals titeljakt finns endast Nicklas Bendtner, 26, där bakom som alternativ.

Arsenal-legendaren Ian Wright, 50, försöker tända dansken – med ett par hån.

– Jag såg Bendnter mot Coventry i FA-cupen och han var uppriktigt sagt pinsam.

Den tidigare Arsenal-anfallaren Ian Wright slog in mål på löpande band under sin tid i London-klubben. Detsamma kan inte sägas om klubbens nuvarande andre-anfallare Nicklas Bendtner. I en krönika i engelska tabloiden The Sun går nu Wright till attack mot dansken.

Det börjar redan i rubriken till krönikan:

”Vill du verkligen vara ett skämt för alltid Bendtner?”

Många Arsenal-fans ville att Arsene Wenger skulle värva en anfallare i januari, speciellt då Theo Walcott, som visat sig kunna axla anfallarrollen väl, är långtidsskadad. Så blev inte fallet, och om Olivier Giroud, som matchats hårt, går sönder blir det Bendtners uppgift att spela som ensam anfallare.

Inte imponerad

– Här är den icke-så-fantastiske danskens chans att reparera nio år av besvikelse, konstaterar Wright.

Bendtner har endast startat en ligamatch för Arsenal denna säsong, men hoppat in i åtta. Trots det har han hittat nätet två gånger.

Men Wright är inte imponerad av det han sett.

– Jag såg Bendnter mot Coventry i FA-cupen och han var uppriktigt sagt pinsam. Är det den sortens arv han vill lämna efter sig när han sticker? Vill han vara en man vars namn för evigt följs av ett skämt om hur dålig han var?

Lämnar i sommar

Bendtners kontrakt med Arsenal går ut till sommaren och allt pekar på att han då gjort sitt i London-klubben. Men enligt Wright har dansken chansen att avsluta med att skjuta ligatiteln till Wenger.

– Någon gång under de närmsta månaderna kommer han att få chansen att undanröja myten om sig själv. Antingen lämnar han Arsenal med sänkt huvud, för alltid hånad av Arsenal-fansen, eller så lämnar han klubben ihågkommen som spelaren som gjorde skillnaden, skriver 50-åringen. 

Wright gjorde 185 mål under sina sju år hos Arsenal.

ARTIKELN HANDLAR OM